Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα τέσσερα πρόσωπα της χιώτισσας γυναίκας

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα καταρτιστεί από τεχνοκράτες, στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου, αλλά θα περιλαμβάνει όλες τις επισημάνσεις και θα καταγράφει τα προβλήματα της κοινωνίας, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», διαβεβαίωσαν οι Γ. Λουλουδάκης, γεν. γραμματέας Οργανωτικού Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, και Τάνια Ιακωβίδου, αναπληρωτής γεν. γραμματέας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής της ΝΔ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Τα δυο κομματικά στελέχη βρέθηκαν στη Χίο για την ειδική εκδήλωση-αφιέρωμα στη Γυναίκα, που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Γυναικών του κόμματος.

Βραβεύσεις Γυναικών
Το ίδιο απόγευμα στο Ομήρειο, παρουσία και του βουλευτή Κ. Μουσουρούλη, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση της παράταξης για τη Γυναίκα, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Ιακωβίδου, η οποία ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός της στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, όπου έχει οριστεί ως επικεφαλής από τον πρόεδρο, όσο και για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Τέσσερις γυναίκες τιμήθηκαν από τη ΝΔ για την κοινωνική συνεισφορά, το ψυχικό σθένος και τη θέληση, την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και την επιτυχία στην καθημερινή βιοπάλη. Στο πρόσωπο των 4 γυναικών, η ΝΔ βράβευσε την Ελληνίδα μητέρα, τη σύντροφο, την εθελόντρια, την αγωνίστρια, τη σκληρά εργαζόμενη και επιστήμονα. Βραβεύθηκαν οι: 
  • Νίκη Ρυθιανού, γραμματέας του Τοπικού Τμήματος του ΕΕΣ για το πολυποίκιλο κοινωνικό έργο σε ιδρύματα ή μεμονωμένες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων, οικονομικών μεταναστών, κρατουμένων και αστέγων. 
  • Αγγελική Γλύκα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών ΕΛ.ΠΙ.ΖΩ, για το θάρρος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια και την εν γένει βιοθεωρία και στάση ζωής, ενάντια στον καρκίνο.
  • Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Β. Αττικής, για την επιστημονική και ακαδημαϊκή της διαδρομή, και τέλος
  • Λία Αξιώτη, φροντίστρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, μητέρα δύο φοιτητών, αλλά και προπτυχιακή φοιτήτρια η ίδια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ο βουλευτής Κ. Μουσουρούλης παραδίδει στον
αδελφό της Αγγ. Τριανταφύλλου-Πιτίδη  το βραβείο της

Γ.Ξ.

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης. Χίος 29/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου