Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα αισιοδοξίας εστειλε στην συνεντευξη τυπου ο Γ.Χαλιορής

Απευθυνόμαστε μέσω του τύπου στους δημότες, του νέου διευρυμένου Δήμου Χίου, σε όλους τους ενεργούς πολίτες. Μένει λιγότερο από ένας μήνας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς - από την θέση σας - θα συμβάλλετε στην έγκυρη ενημέρωσή τους. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η πληροφόρηση, κατά τρόπο έγκυρο και αντικειμενικό. Προκειμένου οι πολίτες, έχοντας τα δεδομένα που χρειάζονται, να μπορούν να αποφασίσουν ψύχραιμα και νηφάλια, προς όφελος των ίδιων και του τόπου.

Ξεκινώντας θα πρέπει να βάλουμε το πλαίσιο, μέσα στο οποίο διεξάγονται αυτές οι εκλογές.
Ζούμε σε μια χώρα που αρχίζει να συνειδητοποιεί ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κενό. Μια χώρα που αναζητεί βηματισμό μέσα από κάτι το διαφορετικό, κάτι το καινούργιο. Και όλα αυτά σε εποχές οικονομικής κρίσης, μνημονίου, και άδικων μέτρων, μέτρων για τα οποία ο λαός ασφυκτιά, αγανακτεί. Μέσα επίσης σε κλίμα εκτεταμένης διαφθοράς και συναλλαγής. Αυτά είναι που δικαιολογούν αλλαγές και πρωτοβουλίες, που επιβάλλουν την ανάγκη να υπάρξει όραμα και ελπίδα για τους ανθρώπους και τον τόπο.

Υπάρχει η ανάγκη - τη νιώθουμε και την εκφράζουμε τοπικά - να γεννηθεί κάτι το νέο. Υποστηρίζουμε με συνέπεια - αυτό που από το 2006 υποστηρίζαμε. Τότε η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ έτυχε της εμπιστοσύνης μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών, καλλιεργώντας θετικές προσδοκίες. Αυτές που και σήμερα συνεχίζει να καλλιεργεί, και έχουν αναφορά στο μέλλον αυτού του τόπου.


Ξέρουμε ότι κάθε τι το καινούργιο - το νέο - είναι επώδυνο, όπως ακριβώς και οι πόνοι της γέννας. Έτσι σήμερα διαπιστώνουμε ότι - κι εδώ στη Χίο - λειτουργούν μηχανισμοί που αναπτύσσονται αντίρροπα, μηχανισμοί που δεν αφήνουν το νέο να εκφραστεί, να περάσει τα μηνύματά του. Από την πλευρά μας δεν παραγνωρίζουμε το περιβάλλον, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην καθαρότητα και τη δύναμη του μηνύματος:

ΕΙΜΑΣΤΕ η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, αυτή που γνώρισε ο δημότης της πόλης μας, αυτή που εμπιστεύτηκε, αυτή στην οποία προσβλέπει και προσδοκά. Δεν θα διαψεύσουμε αυτές τις προσδοκίες. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, έτοιμοι και δυνατοί με πίστη πως μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, να φτάσουμε στη νίκη, αυτή που επιζητά ο λαός μας.
Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής μας καμπάνιας είναι:
ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Θ’ αλλάξει ο Δήμος μας όταν πάνω απ΄ όλα το θελήσουν οι πολίτες του. Όταν νιώσουν - και νιώθουν σήμερα - την ανάγκη να ανατείλει ένας νέος κόσμος, κάτι το νέο, το ελπιδοφόρο. Όταν συνειδητοποιήσουν πως συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια, έξω από στερεότυπα και μηχανισμούς, έξω από δεσμεύσεις. Αυτή είναι η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και αυτό το μήνυμα έρχεται να υπηρετήσει. Σε όλη αυτή την προεκλογική καμπάνια θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ με την ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

Η ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ βέβαια δεν εκφράζεται μονοκομματικά, εκφράζεται από ανθρώπους με συγκεκριμένη νοοτροπία και πρακτική, ασχέτως κομμάτων. Θα το δούμε αυτό να εκδηλώνεται στη συνέχεια.
Η Νέα αντίληψη είναι λοιπόν κοινωνική ανάγκη, γεννήθηκε το 2006, ανδρώθηκε, πέρασε τα μηνύματά της, έδειξε ότι μπορεί, ότι ξέρει, και σήμερα βαδίζει σίγουρη προς τις εκλογές.

Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι αισιόδοξα. Οι πολίτες αναζητούν πλέον τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τις 3 επόμενες εβδομάδες - και αναφέρομαι στο διάστημα μετά την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, διαδικασία που τελειώνει την Κυριακή - θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς τον πολίτη, προς τον κόσμο. Θα μιλήσουμε μαζί του, θα νιώσουμε τις αγωνίες του, θα μοιραστούμε τους προβληματισμούς του, και μέσα από αυτά τα θα του περάσουμε τη σιγουριά και το μήνυμα της ελπίδας γιατί:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Θα είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί - και αυτό θα το διαπιστώσετε - γιατί ακριβώς σε όλες μας τις κινήσεις θέλουμε να συγκρίνετε τη Νέα Αντίληψη και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, με την ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, που εκφράζεται από τον άλλο συνδυασμό.

Με απόλυτο σεβασμό στα οικονομικά δεδομένα της εποχής, δεν θα προκαλέσουμε. Είναι ειλημμένες οι αποφάσεις στο συνδυασμό μας για το πώς θα κινηθούμε. Με σεβασμό στους πόρους, στους οικονομικούς και στους ανθρώπινους. Θα σεβαστούμε το περιβάλλον, σε όλη μας την καμπάνια. Δεν θα ρυπάνουμε, δε θα βιάσουμε την αισθητική, και δεν θα υπερβάλλουμε.

Όλο αυτό που θα φτιάξουμε θα είναι ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
Και θα χαρακτηρίζετε και από την ποιότητα και από το αποτέλεσμα.
Θα έχουμε λοιπόν όλοι, εσείς και οι πολίτες, την ευκαιρία να συζητούμε να συγκρίνουμε και στο τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου.

Το μήνυμά μας λοιπόν είναι:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ γιατί
ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ,
Υπάρχει ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
Γ.Χαλιορής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου