Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Απάντηση Υπουργείου σε ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τις Φυλακές Χίου

Για μετά το 2016 προβλέπεται «πιθανή μετεγκατάσταση της Δικαστικής Φυλακής Χίου εκτός του αστικού ιστού της πόλης, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξευρεθεί και θα παραχωρηθεί κατάλληλο γήπεδο». Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε  σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Χίου Κωστή Μουσουρούλη.

Ο Βουλευτής Ν. Χίου, έχοντας υπόψη την Αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης των Καταστημάτων Κράτησης, έθεσε προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα κριτήρια που πρέπει να ικανοποιούνται για την ανάπτυξη του προγράμματος κατασκευής των νέων φυλακών, ώστε να συμπεριληφθεί στο νέο σχέδιο η απομάκρυνση της Δικαστικής Φυλακής από τον αστικό ιστό της Χίου, καθώς εμπίπτει στα κριτήρια αυτά.

Το αναθεωρημένο σχέδιο έχει παραδοθεί από την «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.

Όπως προκύπτει από την απάντηση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υποδομών, μόνο τα προγενέστερα της αναθεώρησης του σχεδίου και ευρισκόμενα στη φάση της υλοποίησης, Σωφρονιστικά Καταστήματα προωθούνται, ενώ τα πιθανά σχεδιαζόμενα παραπέμπονται για μετά το 2016.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου