Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Φιλί ζωής στο Γηροκομείο Χίου, από τον Καλαμωτούση Νικόλαο Μελισσινό.
.    Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα όπου κάνουν δωρεές χωρίς να θέλουν να αυτοπροβληθούν, μόνο γιατί έχουν την ανάγκη να βοηθήσουν.  Aυτοί είναι οι αληθινοί φιλάνθρωποι που νοιάζονται και προβάλλουν την αλληλεγγύη μέσω των πράξεων τους. 

Ένας απ΄αυτούς είναι και ο Καλαμωτούσης Νικόλαος Μελισσινός, ο οποίος με την δωρεά πού έκανε, να επισκευάσει και να  ανακαινίσει τα δωμάτια του Γηροκομείου, κατάφερε να δώσει ένα φιλί ζωής στους ηλικιωμένους, για μια αξιοπρεπή διαμονή στο χώρο τους.
Τέτοιες προσφορές μας δείχνουν ότι ο ανθρωπισμός, παρά τις δύσκολες ημέρες που ζούμε, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, και σε συνάρτηση της οικονομικής αδυναμίας του Γηροκομείου να ανταποκριθεί στα λειτουργικά του έξοδα, η δωρεά του Νικολάου Μελισσινού αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Ο Νικόλαος Μελισσινός, ένας ολιγαρκής αλτρουιστής έχοντας τις αξίες ενός ανθρώπου, που προύποθέτει τον σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα και συνδέοντας τις αξίες όπως αγάπη, καλοσύνη, φιλία, ανιδιοτέλεια, δεν ενδιαφερόταν ποτέ να διατυμπανίζει τις καλές του πράξεις και τις αξίες του.

Θα ήταν σημαντική παράλειψη για μένα να μην αναφέρω μερικές από  τις δωρεές που έκανε στο χωριό μας  τα προηγούμενα χρόνια  που είναι άγνωστες μέχρι σήμερα, οι οποίες αποδεικνύουν το ενεργό ενδιαφέρον του και τη μεγάλη ειλικρινή αγάπη του για την Καλαμωτή .
α] Δωρεά 25.000 δολλάρια στους τρεις πρωτεύσαντες μαθητές του Λυκείου Καλαμωτής, στη μνήμη του Γεωργίου Δαμαλά του Στυλιανού.
β] Δωρεά για αγορά πετρελαίου θέρμανσης στο Λύκειο και Γυμνάσιο Καλαμωτής
γ] Δωρεά στην Αθλητική 'Ενωση Καλαμωτής 3.000 δολλάρια,για την ανακατασκευή της περίφραξης του Ισιδωρίδειου γηπέδου.
δ] Δωρεά στον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής, για την ετήσια πληρωμή της δασκάλας χορού του Ομίλου.
ε] Δωρεά στον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής, για την αγορά μουσικών οργάνων για την ανασύσταση της Φιλαρμονικής.
στ] Δωρεά στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Καλαμωτής για την οικονομική ενίσχυση αναξιοπαθούντων κατοίκων του χωριού. 

 Ως Πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής, θέλω να  ευχαριστήσω
από τα βάθη της καρδιάς μου τον αγαπημένο φίλο μου και χωριανό μου Νικόλαο Μελισσινό, για όσα έχει κάνει για την Καλαμωτή και για όσα πρόκειται να κάνει.
Ευχή μας, ο Θεός να δίνει υγεία στον ίδιο καθώς και στην οικογένεια του.

                                               ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ


                                                                                   ΠΡΙΝ                                                                                   ΜΕΤΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου