Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε έργα στη Χίο και Οινούσσες

Επίσκεψη στη Χίο και τις Οινούσσες πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.



Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Νίκο Κωστόπουλο, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της αναδόχου εταιρίας η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο «Αποπεράτωση επέκτασης παραλιακού δρόμου κοινότητας Λαγκάδας για κατασκευή πεζόδρομου», συνολικού προϋπολογισμού 1.015.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο του
έργου προβλέπεται η επέκταση του παραλιακού δρόμου από τον υπάρχοντα πεζόδρομο προς το μώλο, προκειμένου να δημιουργηθεί χερσαίος χώρος και πεζόδρομος σε μήκος 190 μέτρων περίπου και σε πλάτος πέντε ως δέκα μέτρων.

 Η κα. Καλογήρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γοργό ρυθμό εξέλιξης των εργασιών ενός έργου το οποίο η νέα Περιφερειακή Αρχή παρέλαβε σταματημένο και με σοβαρά προβλήματα για την
επανεκκίνησή του. Η κα. Καλογήρου χαρακτήρισε το έργο ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την περιοχή της Λαγκάδας, αλλά για ολόκληρη τη Χίο, καθόσον μετά την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί μία ακόμη λιμενική πύλη για το νησί. «Γίνεται μια συλλογική υπερπροσπάθεια για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Η κα. Καλογήρου επισκέφθηκε, επίσης, τα έργα συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην κεντρική και νότια Χίο. Το έργο «συντήρηση οδικού δικτύου νότιου τμήματος νήσου Χίου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 840,000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι τώρα αφορούν στην ασφαλτόστρωση ανά τμήματα και στον καθαρισμό τάφρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Πατρικών- Κοινής- Έξω Διδύμα- Μέσα Διδύμα- Μυρμηγκίου καθώς και στο οδικό δίκτυο Βέσσας-Λιθί. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση καταπτώσεων στο οδικό δίκτυο στην περιοχή των Πατρικών, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις προγραμματίζονται στην περιοχή του Δ.Δ. Θολοποταμίου
και Δ.Δ. Καταρράκτη. Το έργο «συντήρηση οδικού δικτύου κεντρικού τμήματος νήσου Χίου», είναι επίσης συνολικού προϋπολογισμού 840.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα τμήματα του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στην εθνική Οδό Χίου- Καρδαμύλων, στην παραλιακή οδό Βροντάδου και στην Περιοχή του Κάμπου καθώς και σε άλλα σημεία.    

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Τα έργα για τη βελτίωση του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αφού με τις παρεμβάσεις αυτές μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την οδική ασφάλεια των πολιτών».

Στη συνέχεια η κα. Καλογήρου συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε όλο το πλέγμα των θεμάτων που αφορούν στη Χίο και ειδικότερα το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2016 και η προσπάθεια για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων όπως το νέο διοικητήριο στο «Κολλέγιο», η σύνδεση της γέφυρας στο Παντουκιός και έργα συντήρησης οδικού δικτύου Βόρειας Χίου (Αμανής και Καρδαμύλων).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Περιφερειάρχης πήγε στο κτήριο «Ζαφειράκη», όπου λειτουργεί με δαπάνες της Π. Ε. Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σημείο ταυτοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων.

 Χθες η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις Οινούσσες και ειδικότερα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπλαση που παραλιακού μετώπου του νησιού, καθώς και τον οδικό άξονα προς το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού που χρήζει εργασιών συντήρησης και που προβλέπεται άμεσα να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π. Ε Χίου.

Η κα. Καλογήρου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και πήγε στην έκθεση φωτογραφίας στο Ναυτικό Μουσείο των Οινουσσών, που αποτυπώνει την κοινωνική ζωή στο νησί από το 1920 μέχρι σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου