Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμωτή και Λαμπαδοφορία από τον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής

Με κάθε επισημότητα και τον οφειλόμενο σεβασμό γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική επέτειος του Μεγάλου Ξεσηκωμού του 1821, στην Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής. Το πρωί στο χωριό σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Στις 8:00π.μ. έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία του χωριού. Στις 11.30 τελέσθηκε η Δοξολογία στον καθεδρικό Ναό. Στη Δοξολογία ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής, η τέως Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων κα Βαρλά Ρούλα, ο Διευθυντής, οι Δάσκαλοι και οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής, καθώς και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου, κα.Σκόκα Ασημίνα.

Στη συνέχεια στο Ηρώο των Πεσόντων έγινε προσκύνημα και μνημόσυνη δέηση στη μνήμη όλων όσων πότισαν με το αίμα τους το πανάκριβο δένδρο της λευτεριάς. Κατάθεση στεφάνων έγινε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κον Ράγκο Ιωάννη εκ μέρους του Δήμου Χίου, από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κον Φραγκούλη Ευάγγελο, και από την Πρόεδρο του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής κα Βαρλά Ρούλα..

Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Βαμβακά με τη συνοδεία μπάντας, παρουσία των επισήμων.

Το πρόγραμμα της εορτής συνεχίστηκε με εθνικούς χορούς στην πλατεία Βαμβακά από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και το χορευτικό συγκρότημα του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής. Tέλος το βράδυ  η νεολαία του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής διοργάνωσε Λαμπαδοφορία και με την συνοδεία μπάντας γύρισαν όλο το χωριό, με μπροστάρη το ακούραστο Θεόδωρο Γαλάτουλα, ταμία του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου