Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Επιστολή του Κώστα Γανιάρη στον Υπουργό Ανάπτυξης, για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των νησιών, είναι η απρόσκοπτη επικοινωνία-διασύνδεσή τους με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Τούτο, ειδικά στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών σημαίνει όχι μόνο δρομολόγια που να εξυπηρετούν επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, αλλά και οικονομικό κόστος το οποίο να μπορει να αντιμετωπίσει η πλειονότητα των συμπολιτών μας.
Δυστυχώς ο αεροπορικός ναύλος για την πτήση Χίος – Αθήνα, όπως διαμορφώνεται στα δρομολόγια των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» διαμορφώνεται σε ύψος απαγορευτικό για τον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη να ταξιδέψει, ή τον  επισκέπτη που έχει επιλέξει το νησί μας για διακοπές.
Από μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο προέκυψε ότι η μετάβαση στην Αθήνα αεροπορικώς μέσω Σμύρνης  είναι κατά πολύ χαμηλότερη σε κόστος από την απευθείας μετάβαση Χίο – Αθήνα. Συγκεκριμένα για τις 6/7/2012 η μετάβαση στην Αθήνα μέσω Σμύρνης με επιστροφή κοστίζει συνολικά 226,00 € (ακτοπλοϊκά Χίου – Τσεσμέ, μετάβαση στο Αεροδρόμιο Σμύρνης, αεροπορικά εισιτήρια Σμύρνη – Αθήνα, με επιστροφή), ενώ η απευθείας πτήση Χίο – Αθήνα – Χίο με «Ολυμπιακές Αερογραμμές» κοστίζει 265,64 €.
Είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, επένδυσης σε υποδομές, προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού, υπονομεύεται εκ των προτέρων από μια κοντόφθαλμη πολιτική τιμών που οδηγεί σε υπέρογκους ναύλους.
Θεωρώντας δεδομένο ότι η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να είναι ασύδοτη παρακαλούμε για την ρυθμιστική παρέμβαση από πλευράς της Πολιτείας λαμβάνοντας υπόψη και τη νησιωτική ιδιαιτερότητα  η οποία κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Από την πλευρά μας, εκφράζοντας πλέον και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα, έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε κάθε ενδεδειγμένη νόμιμη ενέργεια.Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γανιάρης
Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου