Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανεξάρτητος και απαλλαγμένος από την κηδεμονία των κομμάτων δηλώνει ο Γιάννης Χαλλιορής

Αναδημοσίευση από εφημερίδα ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ 19/10/10

Ο Επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και υποψήφιος δήμαρχος Χίου, Γιάννης Χαλλιορής τονίζει ότι μόνο ένας ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.

Έχοντας μπροστά μας λιγότερο από ένα μήνα για τις δημοτικές εκλογές, ο Γιάννης Χαλλιορής, επικεφαλής του ανεξαρτήτου συνδυασμού NEA ANΤΙΛΗΨΗ, που στις προηγούμενες εκλογές κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του 24% των πολιτών της Χίου, ξεκαθάρισε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ότι μόνο αν αλλάξουμε όλοι τρόπο σκέψης, θα μπορέσει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και να βγει ο τόπος από το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κενό που βρίσκεται τώρα. Με αυτό το σκεπτικό παρουσιάζει σήμερα και το συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ που στελεχώθηκε από ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Ανθρώπους με πρόγραμμα και όραμα για τον τόπο, που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν συλλογικά σαν ενεργοί πολίτες και όχι σαν επαγγελματίες πολιτικοί, προκειμένου να νοικοκυρέψουν το δήμο και να σηματοδοτήσουν ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.


Όλοι πλέον παραδέχονται, με πρώτο τον πρωθυπουργό της χώρας, ότι ο Καλλικράτης στήθηκε γιατί χρειάζεται νέα αντίληψη στην τοπική αυτοδιοίκηση, χρειάζεται διαφάνεια, σεβασμός και αξιοκρατία. Δυστυχώς όμως, αν και οι επόμενες εκλογές έχουν χρώμα και κόμμα, ο Καλλικράτης ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει και να δούμε αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας, θα μείνει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο, ένα σχέδιο μόνο στα χαρτιά. Άρα, η μοναδική λύση που μπορεί να λειτουργήσει, είναι να απαλλαγούμε από την κηδεμονία και τον εναγκαλισμό των κομμάτων.

Όσο για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Χαλλιορής λέει συγκεκριμένα:
Είναι δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή, με επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού μας, χαιρετίσαμε αυτή την τιμή από την πλευρά της ΝΔ. Θεωρήσαμε ότι αυτό αποτελεί μία μεγάλη υπέρβαση για ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο δεν επιλέγει καθαρά κομματική υποψηφιότητα. Θεωρούμε ότι αποτελεί ένα μήνυμα και προς την κοινωνία. Και αν αυτό έχει συνέχεια, ενδεχομένως να δούμε τον κόσμο να επιλέγει με κριτήρια που έχουν σχέση κυρίως με το πρόσωπο και όχι τόσο με το κόμμα. Αυτό για μας είναι ένα βήμα προς τον τρόπο σκέψης της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ που υπηρετούμε με συνέπεια από 2006. Είναι λοιπόν λογικό, όταν καλούμε τους πολίτες να μην αποφασίζουν με κομματικά κριτήρια αλλά με αξιοκρατικά, πρώτοι εμείς να το κάνουμε πράξη και να παρουσιάζουμε ένα πολυκομματικό ή πιο σωστά υπερκομματικό συνδυασμό, όπως θα δείτε και στο ψηφοδέλτιό μας.

Άνθρωποι σαν τον Μουσουρούλη, τον Βορριά, τον Μισετζή, τη Μαρκέλλα Μυλωναδάκη, τον Παπαληό, τον Μιχαηλίδη, τον Τσούρο, τον Αντώνη Μπουμπάρη, παρόλο που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, ενώνουν τις δυνάμεις τους όχι εκπροσωπώντας, απαραίτητα, το
κόμμα που ανήκουν, αλλά απαντώντας στην κοινωνική ανάγκη για αλλαγή, κάτι που είναι πολύ πάνω από κόμματα και χρώματα.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους γιατί πιστεύουν ότι υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις και γιατί είναι κρίμα το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών να είναι απλά άλλο ένα κομματικό δημοψήφισμα.Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια καλύτερη ζωή για όλους, το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών πρέπει να είναι αξιοποίηση των μοναδικών πλεονεκτημάτων που έχει το νησί μας και που μένουν ανεκμετάλλευτες.
ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ.
ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ.
ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου