Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Δεν θα γίνει περιφορά του Επιταφίου για πρώτη φορά στην Καλαμωτή






Μεγάλη Παρασκευή. Είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, ημέρα θλίψης και πόνου. Κορύφωση του Θείου Δράματος.

Για το 2020 τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο Επιτάφιος θα μείνει μέσα στις εκκλησίες, με κλειστές τις πόρτες.
Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Διατηρείται το κατανυκτικό κλίμα στους ναούς στην κορύφωση του Θείου Δράματος, με την αποκαθήλωση και την περιφορά του Επιταφίου να πραγματοποιούνται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή για πρώτη φορά κεκλεισμένων των θυρών.
 Λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στην Καλαμωτή.
.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν κλήρος και λαός λόγω της πανδημίας, με πλήθος κόσμου να μετέχει στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών παρακολουθώντας από το σπίτι με τη βοήθεια του διαδικτύου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΧΕΙΟΥ































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου