Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019, του Μιχαήλ Ξυλοπόδη

Επί των ημερών των υφυπουργών Κοντονή και Βασιλειάδη αρμόδιων για θέματα ποδοσφαίρου, έγιναν δύο (2) τελικοί Κυπέλλου Ελλάδος κεκλεισμένων των θυρών (περίοδοι 2015/2016 και 2018/2019). Τοιουτοτρόπως η πολυδιαφημισμένη … ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ στο χώρο του ποδοσφαίρου έλαβε … σάρκα και οστά. Και οι δύο προαναφερόμενοι μουστακαλήδες και μουσάτοι υφυπουργοί προσπάθησαν (με τις ευλογίες πάντα του Πρωθυπουργού Τσίπρα) με νύχια και με δόντια να ενοχοποιήσουν τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ και να απαξιώσουν τον Ολυμπιακό. Πιστός συμπαραστάτης στην προσπάθειά τους αυτή υπήρξε ο συμπράττων και συγκυβερνών μετά του Πρωθυπουργού Τσίπρα, αρχηγός των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος. Ο τελευταίος δεν δίστασε να τηλεφωνήσει δώδεκα (12) τον αριθμό φορές στον έγκλειστο στις φυλακές ισοβίτη πλοίαρχο του «NOOR 1» και να του υπαγορεύσει τι να καταθέσει (ο πλοίαρχος) εις βάρος του κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ αποβλέποντας και αποσκοπώντας στην βαριά καταδίκη του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού. Ο δε Πρωθυπουργός Τσίπρας μας κούφανε με τη σιωπή του, αποφεύγοντας να σχολιάσει την κατάπτυστη, επαίσχυντη, ανεπίτρεπτη, αισχρή και άτιμη αυτή ενέργεια του «συνεταίρου» του. Ως γνωστόν ο Π. Καμμένος ξόφλησε το «γραμμάτιο» στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, 2019.
Επανερχόμενος στο θέμα των προαναφερθέντων δύο (2) υφυπουργών και ειδικότερα του κ. Κοντονή υπενθυμίζω τα ακόλουθα: Επανειλημμένα, κατά το διάστημα της θητείας του, με τέσσερα (4) δημοσιεύματά μου ήτοι στις 31/3/2016, 14/4/2016, 18/4/2016 και 4/5/2016, στον τοπικό Τύπο αναφέρθηκα στην ΕΥΤΥΧΩΣ αποτυχημένη προσπάθεια του υφυπουργού να ματαιώσει το θεσμό του τελικού της περιόδου 2015-2016 (είχε εξαγγείλει και μάλιστα πομπωδώς την οριστική διακοπή του θεσμού της περιόδου 2015-2016), προφανώς εξυπηρετώντας τον «Πιστολέρο του Βορρά» μεγιστάνα του πλούτου και ΥΜΝΟΛΟΓΟ της Κυβέρνησης, κουμπουροφόρο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Δυστυχώς ο εν λόγω υφυπουργός δεν είχε the guts (το σθένος) μετά το κάζο που υπέστη από τη ΜΗ εφαρμογή της εξαγγελίας του, να παραιτηθεί. Σίγουρα ανήκει στην κατηγορία των ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ. Λεπτομέρειες αναφέρονται στα προμνησθέντα τέσσερα (4) άρθρα μου.
Η κατ’ επανάληψη αναφορά, που διεκρίνετο από εμπάθεια, κακία και μίσος, του Πρωθυπουργού Τσίπρα στο πρόσωπο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ως ο (Διωκόμενος για την υπόθεση ναρκωτικών του «NOOR 1»…) εμμέσως πλην σαφώς καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και φανερώνει παντελή έλλειψη αμεροληψίας εκ μέρους του. Δε θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι η εν λόγω δίωξη εις βάρος του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού ασκήθηκε την «επομένη» της αθώωσης του από τον Άρειο Πάγο για δήθεν συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση. Όπως ακριβώς αμέσως μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό, ανεφύη το σκάνδαλο NOVARTIS.
Περί τηλεοπτικών αδειών.
Κατάρρευση «Νόμου Παππά» στο ΣτΕ.
Γνώμη μου είναι ότι η προσπάθεια περιορισμού των τηλεοπτικών αδειών από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππά σε τέσσερις (4), αποσκοπούσε και απέβλεπε στη σταλινοποίηση της ενημέρωσης και της πληροφόρησης. Στην πραγματικότητα με βάση την τεχνολογία και λαμβάνοντας υπόψη και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, η χωρητικότητα του φάσματος θα έχει δυνατότητα τουλάχιστον δεκαοχτώ (18) σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας!!! Ήδη ο Πρωθυπουργός Τσίπρας από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε υποδείξει και προτρέψει, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ΣτΕ να υιοθετήσει το «Νόμο Παππά». Δυστυχώς για αυτόν (τον Πρωθυπουργό) και τους επιτελείς του ήλθε φευ η αποφράδα ημέρα της ανακοίνωσης της γνωστής απορριπτικής απόφασης του ΣτΕ. Συναγερμός. αμηχανία, αγανάκτηση, θυμός και σπασμωδικές κινήσεις από κυβερνητικής πλευράς. Βλέπουμε την τότε Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, μια καλοφτειαγμένη, κωλοπετσωμένη νταρντάνα με φρασεολογία ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟΥ, να ομιλεί περί επιστροφής των χρημάτων στους …ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ κ.λπ. (προφανώς διαθέτει πλούσιο … λεξιλόγιο), τον δε φανερά θορυβημένο, χολωμένο, ταραγμένο και εκτός εαυτού Γ.Γ. του Υ.Ψ.Π. κ. Λ. Κρέτσο, ως και τους λοιπούς κυβερνητικούς να εκφράζουν ποικιλότροπα τη δυσφορία και αγανάκτηση τους για την ΑΔΙΚΗ κατ’ αυτούς απόφαση του ΣτΕ.
Προς τον Πρωθυπουργό:
Η γνωστή αποστροφή και απέχθεια του Πρωθυπουργού Τσίπρα προς το λαιμοδέτη δε γνωρίζω πόθεν προκύπτει. Νομίζω ότι η στάση που υιοθετεί ο Πρωθυπουργός κατάφωρα αδικεί τη …γραβάτα.
NOVARTIS
Μέγα Σκάνδαλο ή Απίθανη Σκευωρία;
Η ανακοίνωση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή για το θέμα Novartis προς τα ΜΜΕ στις 12/6/2019, νομίζω δικαιολογημένα δημιουργεί προβληματισμό και ερωτηματικά. Ειδικά στο σημείο που αναφέρεται κατά του «Ρασπούτιν» ως μέλους της Κυβέρνησης, ο οποίος όπως τονίζει ο κ. Αγγελής διέρρευσε πληροφορίες εις βάρους του σε φιλικά του ΜΜΕ. Επειδή η ανακοίνωση δεν προέρχεται από τον πρώτο τυχόντα, αλλά αντίθετα από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, δεν μπορεί να περάσει ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Είναι κάτι που λυπεί αφάνταστα. να παρίσταται κανείς μάρτυρας αλληλοκατηγοριών μεταξύ εισαγγελικών λειτουργών. Προσωπικά έχω τη διαίσθηση ότι πρόκειται για σκευωρία που αποβλέπει και αποσκοπεί στην εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης. Με το θέμα αυτό να εκκρεμεί, γνώμη μου είναι, ότι ΔΕΝ πρέπει να επικυρωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας η προταθείσα από την Κυβέρνηση νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, η οποία (Κυβέρνηση) προφανώς, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019, στερείται λαϊκού ερείσματος. Νομίζω ότι πρέπει το θέμα αυτό να απασχολήσει τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις νέες εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Υιοθετώντας αυτή την άποψη σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να εκληφθεί σαν προσπάθεια υποβάθμισης εκ μέρους μου του κύρους, της εντιμότητας και της προσωπικότητας της προταθείσας από την Κυβέρνηση νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, την οποία σέβομαι και εκτιμώ. Για του λόγου το αληθές δραττόμενος της ευκαιρίας παραθέτω κατωτέρω αυτούσιο άρθρο μου, το οποίο ομιλεί αφ’ εαυτού, και που δημοσιεύτηκε σε ΑΝΥΠΟΠΤΟ χρόνο στον «Πολίτη» στις 29/5/2012 και στη «Χιώτικη Διαφάνεια» στις 31/5/2012 με τίτλο «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ»:
«Τα πρωτόγνωρα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ΓΑΠ, αποτέλεσμα της φαύλης οικονομικής και όχι μονό πολιτικής τα οποία γονάτισαν συλλήβδην όλες τις κοινωνικές τάξεις της Χώρας -αλλά πρωτίστως τους μικρομεσαίους- δυστυχώς «άγγιξαν» και τους δικαστικούς λειτουργούς. Οι περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματά τους υπήρξαν τόσο σημαντικές, ώστε να ξενίζουν και να προκαλούν αίσθηση. Οι λειτουργοί της Θέμιδος είναι πρόδηλο ότι πρέπει να αμείβονται πλουσιοπάροχα και για να μην αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα και για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, ασκώντας το λειτούργημα τους απρόσκοπτα. Θεωρώ ότι το πρώτο μέλημα της νέας Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 είναι να ασχοληθεί με το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και να το επαναφέρει τουλάχιστον στα προ της Κυβερνήσεως ΓΑΠ επίπεδα. Προσπάθειες όπως αυτές του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη (υπαλληλοποίησης δικαστών και εισαγγελέων) «εντάσσοντάς τους στο ΙΚΑ και στο ενιαίο μισθολόγιο» είναι ανεπίτρεπτες, κατακριτέες και καταδικαστέες. Προφανώς αποσκοπούν και αποβλέπουν στην υποβάθμιση της δικαιοσύνης! Εξυπακούεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πρέπει να δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους. Και τούτο το αναφέρω έχοντας κατά νου την εμπειρία που πρόσφατα βίωσαν οι δύο, κατά γενική ομολογία, έντιμοι, άμεμπτοι και άριστοι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης στις 5 Ιανουαρίου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν είμαι υποτακτικός του Υπουργού». Άραγε ποίου Υπουργού και για ποια αιτία;».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου