Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Έγιναν τα εγκαίνια των Στρατιωτικών Οικιών στην Καλαμωτή.

Η διάσταση του μεγάλου ευεργέτη της Καλαμωτής και του Στρατού – και όχι μόνο – επανήλθε στο πρόσωπο του καπ. Λουκά Κτιστάκη το πρωί της Παρασκευής. Η αγάπη των συγχωριανών του από την Καλαμωτή επιβεβαιώθηκε και στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση με την ευκαιρία των εγκαινίων των Στρατιωτικών Οικιών στο στρατόπεδο «Βάκη» της περιοχής, έργο που ο ίδιος χρηματοδότησε.
Με έκδηλη τη συγκίνηση στα μάτια του ο καπ. Λουκάς δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, αρκούμενος σε ιδιωτική συζήτηση με τον Ταξίαρχο να τονίσει ότι παραμένει πιστός στην πατρίδα και τα ιδανικά της.
«Η Χίος και η Ταξιαρχία έχουν έναν πιστό φίλο στον οποίο οφείλουν πολλά. Και οφείλουν πολλά διότι οι περιπέτειες και τα εμπόδια δεν διέκοψαν αυτή τη φιλία. Τρανή απόδειξη ότι για μία ακόμη φορά ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από τον καπ. Λουκά Κτιστάκη εγκαινιάζεται σήμερα ενώπιον όλων μας.
Ένα έργο που θα βοηθήσει στελέχη του Στρατού να εξασφαλίσουν  τη διαμονή τους εδώ στην ακριτική Χίο», είπε ο Ταξίαρχος Δημόκριτος Ζερβάκης, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος.
 Στο έργο και την προσφορά του Λ. Κτιστάκη αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, σημειώνοντας ότι ενέργειες αντίστοιχες με αυτές του καπετάνιου σπανίζουν στις μέρες μας, αποκτώντας ιδιαίτερη σημασία για όσους έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Η αναγνώριση εκ μέρους της 96 ΑΔΤΕ αποτυπώθηκε στην αναμνηστική πλακέτα που απονεμήθηκε στο δωρητή και στην σύζυγο του Κυριακή Κτιστάκη.πηγή .Π. 

                                                            ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου