Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μικρές οι ζημιές για την μαστίχα από την προχθεσινή μπόρα, δεν επηρεάζουν το Εθνικό μας προϊόν.

Οι Μαστιχοπαραγωγοί καλύπτονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου απο τον ΕΛΓΑ για καταστροφές από καιρικά φαινόμενα και έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν στον τοπικό ανταποκριτή αίτηση ελέγχου αποζημίωσης για τις ζημιέςστην παραγωγή από τη σύντομης διάρκειας αλλά δυνατή βροχή της
νύχτας της Δευτέρας 16 προς την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών το φαινόμενο ήταν τοπικό, περιορισμένης έκτασης, μικρής χρονικής διάρκειας και προκάλεσε ελάχιστες ζημιές έκτασης, μόνο στις καλλιέργειες των οικισμών Καλλιμασιάς, Αγ. Γεωργίου, Μυρμηγκιού και Διδύμων.
Γνωρίζουν τη διαδικασία.
Οι θιγόμενοι παραγωγοί πρέπει να ενημερώσουν τον τοπικό ανταποκριτή του ΕΛΓΑ και η Ένωση θα στηρίξει επικουρικά τα αιτήματα τους, όπως κάνει πάντα, γνωστοποιεί ο Πρόεδρος της Ευθύμης Μονίαρος.
«Είμαστε τυχεροί, αν είχε βρέξει δέκα μέρες νωρίτερα οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, ευτυχώς τώρα οι περισσότερες ποσότητες έχουν μαζευτεί, δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην ποσότητακαι την ποιότητα της παραγωγής. Οι τιμές αγοράς από την Ένωση δεν μπορούν να επηρεαστούν, θα παραμείνουν στα επίπεδα που έχουν ανακοινωθεί με 74, 72, 70, 60 και 40 ευρώ αντίστοιχα ανάλογα με την κατηγορία ποιότητας και το μέγεθος. Φυσιολογικά δεν είναι έχουν ακόμα προσδιοριστεί  οι τιμές πώλησης στη λιανική αγορά» πηγή"Π"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου