Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εορτή Αγίου Ανθίμου του εν Χίω του Θαυματουργού 1869 - 1960




Σήμερα Τετάρτη 15-2-2012 στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Βοήθειας στη Χίο, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Οσίου Ανθίμου. Οι ψαλμωδίες κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους πιστούς που με μεγάλη ευλάβεια τίμησαν την μνήμη του Αγίου Ανθίμου.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, μοίρασε σε όλους τους πιστούς την θαυματουργική Δάφνη του Αγίου.
Ο Αγιος Άνθιμος είναι ο Αγιος της αγάπης και της θυσίας, Υπηρέτησε τον ασθενή συνάνθρωπο, στο Νοσοκομείο και στο Λεπροκομείο της Χίου. Είναι ο Ιδρυτής και Κτήτορας της Ιεράς Μονής "ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ".





Το κελί του Αγίου στην Ι. Μ. Παναγίας Βοηθείας στη Χίο
Ο Γέροντας (1957)
Ο Γέροντας ευλογεί
το πλήθος των προσκυνητών
Η θεμελίωση της Μονής από τον πάτερ Άνθιμο
Ο πατήρ Άνθιμος αναπαύεται στο κελί του

Ο Γέροντας λειτουργεί για τελευταία φορά
την 1η Ιανουαρίου 1959
Οι μοναχές οδυρόμενες
προ του σκηνώματος του Γέροντος
Ο τάφος του Γέροντος

Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας
Ιερός Ναός Αγίου Ανθίμου Λιβαδίων
(ο πρώτος που ανεγέρθηκε προς τιμήν του)
   
  

Απολυτίκια Αγίου Ανθίμου Χίου
Ήχος γ'.



Νέον στήριγμα ορθοδοξίας, νεοκόσμητον άνθος αγνείας, Νικομηδείας Ανθίμου συνώνυμος, των αρετών δε εκείνου ομότροπος, νέων οσίων σφραγίς και αγλάισμα, πάτερ Άνθιμε της Χίου πάσης το καύχημα, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Έτερον Απολυτίκιον




2 σχόλια:

  1. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ !ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΓΥΟΣ!ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΓΙΑ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι, απο τη Κύπρο.Δε μπορω, να περπατήσω, μόνη μου. Τα θαύματα της Παναγίας, και των αγίων, οι δυδαχες, των Πατέρων, σου δίνουν, δύναμη, πίστη, και υπομονή, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή