Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Πειραντάκος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Καλαμωτής εύχονται σε όλους τους Καλαμωτούσους και Καλαμωτούσαινες, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, και ο καινούργιος χρόνος να είναι ειρηνικός, δημιουργικός και να χαρίζει σε όλους υγεία και ευτυχία.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο ακούραστος Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιωάννης Πειραντάκος έχει προσφέρει πάρα πολλά στο χωριό και συνεχίζει να προσφέρει. Ενδεικτικά αναφέρομαι στην Προτομή του Μεγάλου Ευεργέτη της Καλαμωτής, Μικέ Γρηγοριάδη. Ο ίδιος  είχε την ιδέα αρκετά χρόνια και το καλοκαίρι του 2006 είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα και να αποκαλύπτεται από τον Δήμαρχο Μαστιχοχωρίων σε μια πανηγυρική γιορτή το Σάββατο 12 Αυγούστου. Η Προτομή του Μεγάλου Ευεργέτη του χωριού Μικέ Γρηγοριάδη, βρίσκεται στην έξω πλατεία, μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα,  
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιωάννης Πειραντάκος


Βαθιά συγκινημένος ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού στον χαιρετισμό του και ειδικά στον επίλογο του, εξήρε την προσπάθεια των Μαστιχοπαραγωγών της Καλαμωτής που με τα δικά τους χρήματα έγινε το όνειρο πραγματικότητα και πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι γι' αυτό. "Σε εσάς θα κάνω μια ευχή, να έχετε πάντα υγεία κι η μνήμη του ευεργέτη μας να μένει αιωνία", με αυτά τα ποιητικά λόγια τελείωσε τον χαιρετισμό του.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα ο Συνεταιρισμός βρίσκεται κοντά στους παραγωγούς βοηθώντας τους ηθικά αλλά και οικονομικά, μοιράζοντας κάθε χρόνο 50 τόννους λιπάσματα εντελώς δωρεάν. Μια άλλη δραστηριότητα του Συνεταιρισμού είναι ο καθαρισμός της μαστίχας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, από 15 περίπου γυναίκες, σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο, με αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος τους. 

Επίσης ο Πρόεδρος Ιωάννης Πειραντάκος ενημερώνει τους παραγωγούς, ότι κατατέθηκε στους λογαριασμούς τους στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, το ποσόν της εκκαθάρισης για την εσοδεία 2009 -2010  (δηλαδή για τις ποσότητες μαστίχας που παραδόθηκαν από 07/12/2009 έως 13/07/2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου