Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη Κ. Μουσουρούλη στην Κωνσταντινούπολη

Ο Βουλευτής N. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Κωνσταντινούπολη.
Το Σάββατο, 27 Αυγούστου παρακολούθησε την τέλεση του γάμου της Βουλευτού Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κας Μίκας Ιατρίδη, στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Την Κυριακή, 28 Αυγούστου, ο Κωστής Μουσουρούλης έγινε δεκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην προ ενός έτους επίσκεψή του στο Φανάρι, με την ιδιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στην μετέπειτα ανάδειξή του στο αξίωμα του Βουλευτή του Ν. Χίου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καλωσορίζοντας το Βουλευτή, αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει αναπτύξει με το νησί κατά τη διάρκεια της Πατριαρχείας του, και, ιδίως, στην τριήμερη επίσκεψή του στη Χίο, τον Αύγουστο του 1997, από την οποία διατηρεί πολλές και καλές αναμνήσεις.

Ο Βουλευτής Ν. Χίου επισκέφθηκε επίσης, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στη νήσο Χάλκη, στους χώρους της οποίας στεγάζεται η ιστορική Θεολογική Σχολή, όπου παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, παρακολούθησε το Μέγα Εσπερινό. Ακολούθως, παρέστη σε έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών με τίτλο «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη», την οποία εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε χώρους της Ιεράς Θεολογικής Σχολής. Ο Κωστής Μουσουρούλης, αφού περιηγήθηκε στις άριστα συντηρημένες αίθουσες και στη βιβλιοθήκη της Σχολής, αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Παναγιότατο, ευχόμενος ευόδωση των προσπαθειών για την άμεση επαναλειτουργία της Σχολής την οποία έκλεισαν οι Τουρκικές αρχές το 1971.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου