Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Επίσημη πρώτη για τη «Συμμαχία Αξιών» του Κώστα Τριαντάφυλλου υποψηφίου Δημάρχου Χίου


Φωτο.Πολίτης

Ανακοινώθηκε το όνομα του συνδυασμού και οι βασικοί πυλώνες του προγράμματός του
Αξίες από τη Συμμαχία Αξιών
Κοινή μας βάση είναι ότι γεννηθήκαμε σε ένα τόπο προικισμένο από τη φύση και το αποτύπωμα που άφησε πάνω του το πέρασμα των προγόνων μας.
Κοινή διαπίστωση των τελευταίων χρόνων είναι ότι η Χίος μας έγινε τόπος μη ελκυστικός. Πρώτα για εμάς τους ίδιους. Η γενιά μας δεν εμπνέεται πια από το νησί, εκτιμά ότι δεν υπάρχουν σ’ αυτό ευκαιρίες εξέλιξης. Οι νέοι Χιώτες γεννιούνται και μορφώνονται εδώ για να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν αλλού.
Τόπος μη ελκυστικός και για τους λιγοστούς επισκέπτες μας. Τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται η αυτοπεποίθηση του νησιού και των κατοίκων του απ’ τη σύγκριση της επισκεψιμότητας με άλλα νησιά, άλλους ελληνικούς προορισμούς.
Βγαίνουμε μπροστά και αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Δοκιμάζουμε μια Συμμαχία Αξιών προτάσσοντας στα κοινά αξίες, λησμονημένες μέχρι σήμερα.
Την αξία του διαλόγου. Θέλουμε μια Χίο με έφεση στη ζύμωση νέων ιδεών. Η καλύτερη ιδέα, που ενδέχεται να μην είναι αυτή που γεννά το μυαλό μιας μόνο παράταξης, θα καθορίζει τις αποφάσεις μας.
Την αξία του σχεδιασμού. Θέλουμε μια Χίο με τη δική της διακριτή ταυτότητα, να γνωρίζει ποιο ρόλο καλείται να διεκδικήσει σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον, με αρετή την εξωστρέφεια που της χάρισε η παγκόσμια ναυτική της εμβέλεια, να διεκδικεί το ρόλο της ώριμα και πειστικά.
Την αξία της ισόρροπης ανάπτυξης. Θέλουμε ένα νησί με δυνατότητες διαβίωσης και οικονομικής δραστηριοποίησης από το πιο βόρειο ως το νοτιότερο σημείο του. Να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά που μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο και στο μέλλον.
Την αξία της επιχειρηματικότητας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κλίμα στήριξης του επιχειρείν σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης του τόπου, αρχής γενομένης από σύγχρονες και ηλεκτρονικές δημοτικές υπηρεσίες. Η ιδιωτική οικονομία να μην βρίσκει ανυπέρβλητα εμπόδια εξέλιξης της και να επαναπατριστούν επενδύσεις και πόροι που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Την αξία της ασφάλειας. Θέλουμε να ζούμε χωρίς την αίσθηση του αβέβαιου και του απρόοπτου. Να διασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών να μην μεταβάλλεται με τρόπο βίαιο, από την μια μέρα στην άλλη η ζωή τους, η καθημερινότητα τους, η γειτονιά τους, το χωριό τους. Να θωρακίσουμε το νησί μας από την επίδραση διακρατικών συμφωνιών, να διεκδικήσουμε την επαναδιατύπωση τους και να τις διαμορφώσουμε με παρεμβατική παρουσία.
Την αξία της αλληλεγγύης. Θέλουμε το Δήμο πρωταγωνιστή στην εξάλειψη των ανισοτήτων, συμπαραστάτη στον αδύναμο συνδημότη, παρέχοντας του ευκαιρίες εξέλιξης.
Την αξία του σεβασμού. Θέλουμε να υποβοηθήσουμε μια συστηματική προσπάθεια να βελτιώσουμε ή και να αλλάξουμε τις νοοτροπίες μας. Να αναβαθμίσουμε την αισθητική του δημοσίου χώρου και να σεβόμαστε το δικαίωμα του πεζού και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, να αναδείξουμε το οικοσύστημα που μας περιβάλλει, τον πολιτιστικό και μνημειακό μας πλούτο.
Την αξία της συμμετοχής. Θέλουμε στη νέα εποχή για τη Χίο να ενεργοποιηθούν όλοι οι συμπατριώτες μας, εντός και εκτός Χίου, ανεξαρτήτως ηλικίας, με πρωτεργάτες όσους και όσες φιλοδοξούν να ορίσουν το μέλλον τους εδώ, στο νησί μας.
Την αξία της Χίου. Να ξαναδώσουμε αξία στη Χίο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, στη Χίο της ναυτιλίας και της μαστίχας, στη Χίο του Κάμπου και των μεσαιωνικών χωριών, στη Χίο μας!
Στην Συμμαχία Αξιών είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε αξία στην δική σου άποψη, στον δικό σου προβληματισμό, στην λύση, που τελικά βγαίνει από όλους εμάς για τις μεγάλες αλλαγές και ανατροπές που έχει ανάγκη ο τόπος!

Για την ανάδειξη αυτών των Αξιών σε θέλουμε Σύμμαχο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου