Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια της μακαριστής Γερόντισσας Βρυαίνης, Καθοδηγούμενη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βοήθειας Χίου.





Σήμερα Σάββατο τελέσθηκε Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια που έφυγε η Αγία Ηγουμένη - Βρυαίνη στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βοήθειας και οι Μοναχές προσευχήθηκαν  υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της. 

Γεννήθηκε στη Μ. Ασία (Καράβουρνα) στο τέλος της δεκαετίας, του 1910. Το όνομά της ήταν Νίκη. Ενωρίς έχασε τον πατέρα της.Μετά τους πρώτους διωγμούς ήλθε ορφανή πλέον περί το 1925 στη Χίο.
Εφοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Ανώτερο Παρθεναγωγείο. Ήταν επιμελής και άριστη μαθήτρια, αλλά δεν το ετελείωσε˙ εφοίτησε μέχρι και την πέμπτη τάξη αφοσιώθηκε στην Παναγία μας.

Γνώρισε τον Γέροντα, ο οποίος προστάτευσε την οικογένειά της, έγινε μοναχή κατά τη δεκαετία του 1930. Εξελέγη ηγουμένη τον Δεκέμβριο του 1986.
Τα εγκώμια που είπαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής την ημέρα της χειροτονίας της επιβεβαιώνουν την 20ετή πορεία της αείμνηστης Βρυαίνης, στο τιμόνι της Ιεράς Μονής της Παναγίας Βοήθειας.
Εκοιμήθη στίς 10  Φεβρουαρίου 2005
                    
Ήταν φύσις καλλιτεχνική˙ είχε το τάλαντο της ζωγραφικής και της καλλιγραφίας και ήταν διευθύντρια του «Πολυτεχνείου της Μονής».
Ως ηγουμένη ήταν εντυπωσιακά προσιτή, φιλική, καταδεκτική, απλή. Η ταπεινοφροσύνη της αξιοθαύμαστη. Στις μοναχές στοργική και γλυκύτατη μητέρα, χαρούμενη, πρόθυμη πάντοτε να βοηθήσει, να συμπαρασταθεί, να ενισχύσει, να συμμεριστεί τον πόνο των μοναχών και των προσκυνητών.

Ήταν μία όασις μέσα στη Μονή.


Την Γερόντισσα Βρυαίνη είχα την τύχη να γνωρίσω και να έχω την θεία ευλογία της.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου