Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

1986 - 2017 μια διαδρομή στην ενημέρωση των απανταχού Καλαμωτούσων
Όταν ξεκίνησα πριν 31 χρόνια το 1986 την φιλόδοξη πράγματι προσπάθεια που λεγόταν ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ, μαζί με τον συνάδελφο μου Ισίδωρο Φραγκούλη είχαμε συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάναμε, των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζαμε όπως και μια εικόνα της ανταπόκρισης που θα είχαν τα ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ από τους συγχωριανούς μας τόσο της ξενητειάς όσο και αυτών που ζουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και στο χωριό μας.
Ήταν πράγματι συγκινητική η ανταπόκριση και η αγάπη που βρήκαν τα ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ στα πέντε χρόνια που κυκλοφόρησαν από όλους και αυτό φάνηκε από τα γράμματα τους που κατά καιρούς δημοσιεύαμε στην εφημερίδα μας. Αστάθμητοι παράγοντες που προέκυψαν στην προσωπική μου ζωή, είχαν σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία της εφημερίδας μας για μερικά χρόνια.
Έχοντας όμως σαν μοναδικό μου όπλο την αγάπη μου για τον τόπο μου και χωρίς να αποβλέπω σε προσωπικές φιλοδοξίες και υλικά κέρδη, έκανα ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ μόνος μου με την έκδοση της εφημερίδας ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ σε έντυπη έκδοση.
Το 2010 λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας, συνέχισα την έκδοση των ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΩΝ ΝΕΩΝ σε ηλεκτρονική μορφή. Στα 7 χρόνια λειτουργίας που συμπλήρωσαν σήμερα στο ταξίδι της ενημέρωσης, τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ κουβαλούσαν μαζί τους την αγάπη και τις ειδήσεις της πατρικής γής στους ξενητεμένους αδελφούς μας που ζουν και προοδεύουν χιλιάδες μίλια μακριά μας καθώς
και σ΄αυτούς που τα μίλια του χωρισμού είναι αρκετά λιγότερα.
Αισθάνομαι την ανάγκη να  ευχαριστήσω τους μόνιμους αναγνώστες των Masticnews και τους χιλιάδες επισκέπτες, που μου δώσανε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω. Στόχος μου είναι να προάγουμε τον πολιτισμό. την ανωτερότητα, την αγάπη, την συνεργασία. Πιστεύω ότι αυτό τελικά είναι ο στόχος όλων και γι΄αυτόν αξίζει να αγωνιστούμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡ. ΚΑΝΑΡΙΟΣ

1 σχόλιο: