Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Επιτυχημένη η εκδήλωση της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων, με τίτλο «Υπάρχει Μέλλον για τα χωριά μας;»



Το απόγευμα της Παρασκευής 25-5-2018, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Αρμόλια, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση «πολιτών  ΣΥ(Ν)ΣΚΕΨΕΙΣ» μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ και θα συνεχίσει να της πραγματοποιεί την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα σε άλλα χωριάτης Χίου, με συνδιοργανωτή αυτή τη φορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων, με μπροστάρη τον ακούραστο Πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Πρωτόπαπα με θέμα «Υπάρχει Μέλλον για τα χωριά μας;» 
Την συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής της εφημερίδας, Νικόλαος Γεωργούλης που με εύστοχες ερωτήσεις στους καλεσμένους ομιλητές, κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, βγάζοντας   χρήσιμα συμπεράσματα, στο τι μπορεί να βοηθήσει το μέλλον των χωριών της Χίου τα επόμενα χρόνια. Τι μπορεί να κάνει το κάθε χωριό για να ξαναβρεί τον βηματισμό του ώστε να έχουν μέλλον οι κάτοικοι του.

Ομιλητές ήταν. Νικόλαος  Γεωργούλης, Ανδρέας Βεργίτσης, Μιχάλης Πιπίδης Γεωλόγος και η Αρριέτα Νταούτη Δικηγόρος.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Ν. Χίου  Ανδρέας Βεργίτσης που ήταν ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μυριαγκός που τοποθετήθηκε στο θέμα καταθέτοντας την εμπειρία του, που απέκτησε υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια, ο Πρόεδρος του χωριού Κυριάκος Γιαγκουδάκης και αρκετοί Αρμολούσοι.

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα ήταν εκεί και ο εκδότης Μιχαήλ Κανάριος στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων επεσήμανε.
Ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για το μέλλον των Μαστιχοχωχωρίων, η δημιουργία υποδομών για την προσέλκυση ορισμένων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, που αποτελεί μονόδρομος για την επιβίωση των χωριών. 
Η επιστροφή των νέων, για να υπάρξει ξανά ζωή στα χωριά, πρέπει το Κράτος να τους δώσει κίνητρα, όπως χαμηλότοκα δάνεια, φορολογικές ελαφρύνσεις κ.λ.π.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΜΟΛΙΩΝ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου