Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Η οκταήμερη Αεροπορική εκδρομή των Πυργούσων Αττικής, στη Τσεχία - ΟυγγαρίαΜια ακόμη άκρως επιτυχημένη οκταήμερη (15 έως 22 Οκτωβρίου) αεροπορική εκδρομή στη ΤΣΕΧΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ, πραγματοποίησε ο ΣΫΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ».
Ένα πολύ όμορφο ταξίδι,γεμάτο εναλλαγές  παραμυθένιων σκηνικών και αξέχαστες εμπειρίες,,όπου τα βράδια το παραμύθι ζωντάνεψε με  τα φώτα κατά μήκος του Μολδάβα και του Δούναβη, σε μια βόλτα με το πλοίο, στη Πράγα και στη Βουδαπέστη  ,που ξεδίπλωσαν το μεγαλείο τους και απόλαυσαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. 
Στη Πράγα θαύμασαν το μοναστήρι του Στράχοβκαι το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, τη μαγευτική καστρούπολη, ,τον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου, την ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου,, το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι του 1400, τον Πύργο τη Πυρίτιδας , την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα κ.α. 
Επισκέφθηκαν τη μεγαλοπρεπή λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβυ Βάρυ ,με τα υπέροχα κτήρια και το φυσικό περιβάλλον, την καστροπολιτεία του Τσέσκι Κρουμλόβ ,μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην καμπή του ποταμού Βλτάβα.
Επισκέφθηκαν την Δρέσδη, -πρωτεύουσα της Σαξονίας στον ποταμό Έλβα- μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης,σύμβολο των συμμαχικών βομβαρδισμών του 1945,που αναδομήθηκε το ιστορικό της κέντρο και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και είναι ξανά ορατή στα υπέρκομψα παλάτια και στις εκκλησίες και τα εξαίσια μουσεία. Ξεναγήθηκαν στη Μπρατισλάβα , πρωτεύουσα της Σλοβακίας.
Στη Βουδαπέστη,το "μαργαριτάρι του Δούναβη" γοητεύτηκαν από την πλατεία των Ηρώων, τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, τολόφο Γκέλερτ με την μοναδική θέα με το άγαλμα της Ελευθερίας , την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας , την πύλη της Βιέννης και εξωτερικά το Κοινοβούλιο το μεγαλύτερο στην Ευρώπη,- στον Πύργο των Ψαράδων σήμα κατατεθέν της πόλης.
Επίσκέφθηκαν τα παραδουνάβια χωριά το μπαρόκ του Αγίου Ανδρέα - χωριό των καλλιτεχνών- την παλαιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, το ρωμαϊκό Έστεργκομ, και το αναγεννησιακό Βίσεγκραντ, απόλαυσαν τον καφέ τους στο New York Cafe και στο ιστορικό Gerbeaud Cafe
Ο καιρός θαυμάσιος,η ξεναγός άψογη και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν αυτό το προσεγμένο όπως πάντα ταξίδι του Συλλόγου, την πολυτελή και ευχάριστη διαμονή, την όμορφη αποχαιρετιστήρια βραδιά,στο Ελληνικό μαγαζί στη Βουδαπέστη «ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»,(χόρεψαν με τη ψυχή τους…μέχρι και ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΟ), την Πυργούσικη παρέα και ευχαρίστησαν την πρόεδρο Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου  για την άρτια οργάνωση, κάνοντας σχέδια για την επόμενη εκδρομή τους.
Τα ωραία κρατάνε λίγο και δυστυχώς κάποια στιγμή τελειώνουν, όμως μένουν οι στιγμές και ότι όμορφο έχουμε ζήσει.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ταξιδιωτικό γραφείο GREFIS,που όλα τα φρόντισε άψογα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου