Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Ανδρεάδειου Σχολείου στο Βροντάδο                      «Οι πόροι που κατευθύνονται στην Παιδεία είναι μια επένδυση διαρκείας»Χριστιάνα Καλογήρου στα εγκαίνια του σχολείου στο Βροντάδο:

   «Ο
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη στην τελετή εγκαινίων και ονοματοδοσίας της νέας πτέρυγας «Σταμάτιος Μ. Κριμιζής» του Ανδρεάδειου σχολικού συγκροτήματος στο Βροντάδο της Χίου.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και ολοκληρώθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ και παραδόθηκε στον Δήμο Χίου την 1η Μαρτίου 2017.

Το νέο σχολικό συγκρότημα αναπτύσσεται σε 3 ορόφους, με 15 αίθουσες διδασκαλίας, 3 αίθουσες εργαστηρίων, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και 1 βιβλιοθήκη. Ήδη σήμερα φοιτούν 192 μαθητές στο Γυμνάσιο, 100 στο Γενικό Λύκειο και 180 στο ΕΠΑΛ.

Η κα. Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Παραδώσαμε στην τοπική κοινωνία ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα της εκπαίδευσης με τους όρους της σύγχρονης εποχής.
Οι πόροι που κατευθύνονται στην Παιδεία δεν είναι μία επένδυση σαν τις άλλες. Είναι μία επένδυση διαρκείας. Είναι μία επένδυση μακράς, αιώνιας καρποφορίας».

Αναφερόμενη στη νέα πτέρυγα που ονομάστηκε «Σταμάτιος Μ. Κριμιζής» προς τιμή του Χιώτη διακεκριμένου ακαδημαϊκού- διαστημικού επιστήμονα, η Περιφερειάρχης είπε:

«Θα μπορούσαμε να ευχηθούμε στον κάθε μαθητή και την κάθε μαθήτρια μια πορεία αντίστοιχη, αν και η πορεία του καθενός και της καθεμιάς είναι ή μπορεί να είναι συναρπαστική στο βαθμό που είναι συνειδητή επιλογή και με συνέπεια και ελευθερία ακολουθείται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου