Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Κορυφαίο Πολιτιστικό γεγονός για τους Χιώτες, η 5η γιορτή της Μαστίχας στα Μεστά
Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών διοργάνωσε φέτος την 5η Γιορτή Μαστίχας, με την συμμετοχή όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δ.Δ. Μαστιχοχωρίων στα Μεστά.
Η εκδήλωση  έγινε σήμερα το βράδυ Τετάρτη 9-8-2017 στην πλατεία του χωριού και πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους χώρους της πλατείας και τους γύρω δρόμους, όπου είχαν τα τραπέζια τους  γεμάτα με πλούσια εδέσματα και ποτά, όλοι οι Σύλλογοι  και κέρναγαν τον κόσμο. 
Στην εκδήλωση εκτός από τα κεράσματα, με μαστίχα και ποτά της Χίου, υπήρχε  ζωντανή μουσική με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τραγούδια, και χορούς της Χίου και του Αιγαίου, που συνόδευσαν όλα τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων. 
Ο κόσμος ενθουσιασμένος τους επιβράβευε με δυνατά χειροκροτήματα. 
Στόχος της Γιορτής Μαστίχας είναι να αναδείξει την ιδιαίτερη Πολιτισμική Φυσιογνωμία του νησιού της Μαστίχας, μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις και γεγονότα που απλώνονται σε όλα τα χωριά.
Η Μαστίχα είναι ένα προίόν  δώρο Θεού για τη Χίο και για την Ελληνική οικονομία. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να την προστατεύσει, από αλλότρια συμφέροντα και από αεριτζήδες που αποκλειστικό σκοπό έχουν το όφελος. Η ευθύνη για την τύχη αυτού του μοναδικού προίόντος, της μαστίχας, μοιράζεται ανάμεσα στους παραγωγούς, στην κρατική διοίκηση και στην τοπική κοινωνία. Χίος και Μαστίχα πρέπει να καταστούν σημεία διεθνούς αναφοράς για την ποιότητα της φύσεως και του Πολιτισμού. 
Είναι μια γιορτή που προβάλει την μαστίχα και τον τόπο παραγωγής της. 
Στή φετεινή εκδήλωση συμμετείχαν 6 χωριά και οι αντίστοιχοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΤΩΝ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΘΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΜΟΛΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου