Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Εγκατάλειψη και αδιαφορία για τα ετοιμόρροπα στην Καλαμωτή



Δρόμος Αγίου Κωνσταντίνου - Προσωρινή λύση

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, βρέθηκαν χθές Κυριακή στην Καλαμωτή και με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι δρόμοι που οδηγούν στην πάνω πλάτσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής αρχίζουν να κλείνουν,- δρόμος Αγίου Κωνσταντίνου -.
Αυτό συμβαίνει λόγω των άσκημων καιρικών συνθηκών, τα ακατοίκητα σπίτια που βρίσκονται στο έλεος της φθοράς του χρόνου,  έχουν γίνει βραδυφλεγείς βόμβες που μπορεί οποτεδήποτε να σκάσουν προκαλώντας ατυχήματα σε άτυχους περαστικούς που για κακή τους τύχη βρέθηκαν εκεί. 
Σιδηροκατασκευές - Κάτω Παναγιά

Είναι γεγονός ότι κρύβουν επικίνδυνες παγίδες τα ετοιμόρροπα παλαιά σπίτια που υπάρχουν διάσπαρτα στην Καλαμωτή. 
Τα περισσότερα  απ΄αυτά ανήκουν σε ιδιώτες που τα έχουν εγκαταλείψη είτε γιατί δεν μπορούν να τα αναπαλαιώσουν λόγω του υψηλού κόστους, καθότι έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, είτε γιατί είναι πολλοί κληρονόμοι και δεν μπορούν  να τα ξεκαθαρίσουν.
Δρόμος Νέστωρα -30 χρόνια κλειστός

Μας έχει δημιουργηθεί μία εύλογη απορία, καλός έχει χαρακτηριστεί η Καλαμωτή παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός για να διαφυλαχθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά, όταν όμως η λύση γίνεται με σιδηροκατασκευές που κρατάνε τα ετοιμόρροπα, αυτή είναι τελικά η εικόνα ενός όμορφου ιστορικού Μεσαιωνικού χωριού. Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο πολλά χρόνια και κανείς δεν κάνει κάτι.
Σιδηροκατασκευές -ΧΡΙΣΤΟΣ

Μήπως τώρα πρέπει να συγκινηθούν οι αρμόδιοι να σκύψουν και να λύσουν το πρόβλημα, εάν όχι μήπως αγαπητοί μου συγχωριανοί, πρέπει εμείς, μαζί με όλους τους φορείς του χωριού, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές έχουμε να αναγεννήσουμε το χωριό μας, θυμίζοντα σας ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εφημερίδα  "Πρόοδος'', την ομιλία του Γυμνασιάρχη Παπανικολάου στα εγκαίνια του Γυμνασίου Καλαμωτής, που στον επίλογο της ομιλίας του είπε:" Όλοι όσοι αγαπούν τον πολιτισμό, την πρόοδο, στέκονται με σεβασμό και θαυμασμό μπροστά στις χειρονομίες των παιδιών που γέννησε και ανάστησε η Καλαμωτή. Σας βεβαιώνω πως αν αυτό είχε γενικό χαρακτήρα, αν η ομόνοια βασίλευε σ' όλη τη χώρα μας, αν η καλοσύνη και η αγάπη ήσαν σύμβουλοι των ανθρώπων, δεν θα υπήρχε τόσος ανθρώπινος πόνος ούτε τόσες τραγωδίες γύρω μας. Δημιουργείτε και η δημιουργία είναι το πραγματικό, το αιώνιο και ακατάλυτο νόημα της ζωής''



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου