Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αξάνεμος για τον Γιώργο Περαντάκο. Η διοργάνωση και ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής ευχαριστούν μέλη και φίλους για τις δωρεές στη μνήμη του.


Με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που τελείται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Καλαμωτής, στη μνήμη του αξέχαστου φίλου, συγχωριανού, μέλους του ΔΣ και καλλιτεχνικού υπεύθυνου του  Φεστιβάλ Αξάνεμος, Γιώργου Περαντάκου, ο Σύλλογος Καλαμω  τούσων Αττικής «Η Αγία Παρασκευή» διένειμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σαράντα σχεδόν μέρες χωρίς τον αγαπημένο μας Γιώργο, κατέστησαν υπεραρκετές, για να συνειδητοποιήσουμε, σαν συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί, το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει σε όλους. Το ίδιο κενό δηλώνουν δημόσια και ιδιωτικά, από την αποφράδα ημέρα της 24ης Αυγούστου, πολλοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες,  συνάδελφοί του, του ευρύτερου φάσματος από την τέχνη της μουσικής και της σύνθεσης.                                                                                                    
Ειδικά στο Σύλλογό μας, το έλλειμμα από τη μεγάλη απουσία του είναι εκτός από συναισθηματικά, και λειτουργικά βαρύ, αφού πάντα, είτε από τη θέση του απλού μέλους, του μέλους του ΔΣ, κυρίως όμως με την ιδιότητα του καλλιτέχνη, οραματίζονταν και υλοποιούσε δράσεις πολιτισμού, που ανέβαζαν την ποιότητα ζωής στο χωριό της Καλαμωτής, αλλά και τις συναντήσεις των μελών μας στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Οι συναυλίες στην μεσαιωνική πλατεία της Καλαμωτής, οι Συμβολισμοί της Μεγάλης Παρασκευής
και η μεγάλη διοργάνωση του θερινού φεστιβάλ Αξάνεμος, φέρανε το προσωπικό του στίγμα, το σήμα κατατεθέν της καλλιτεχνικής του ιδιοσυγκρασίας, αλλά και τα χαρακτηριστικά της οργανωτικής και δημιουργικής του ικανότητας.
Όλο αυτό το έργο συνδυαστικά με την καλλιτεχνική του διαδρομή στη σύνθεση και το τραγούδι, αλλά και οι ανέκδοτες μουσικές του, είναι βαριά παρακαταθήκη για κάθε Καλαμωτούση ή Χιώτη, την οποία οφείλουμε και δεσμευόμαστε παράλληλα, να διαφυλάξουμε, ή αναλόγως να αναδείξουμε, εντός και εκτός Καλαμωτής και Χίου.
Πέρα από το πνεύμα του όμως, είναι επιταγή για μας, όλων στο Σύλλογο Καλαμωτούσων Αττικής, η
προτροπή και το έμπρακτο παρών πάρα πολλών φίλων και μελών, οι οποίοι στη μνήμη του κατέθεσαν, αντί στεφάνων, χρηματικά ποσά, ώστε το Φεστιβάλ Αξάνεμος, που με πολύ μόχθο και κόπο εδραιώθηκε, να συνεχίσει να αποτελεί ισχυρή πολιτιστική και καλλιτεχνική παρουσία στην Καλαμωτή, τα Νοτιόχωρα, τη Χίο και όλο το Αιγαίο.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Καλαμωτούσων Αττικής «ηΑγία Παρασκευή» ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους και τις φίλες που στη μνήμη του Γιώργου ενίσχυσαν το φεστιβάλ «Αξά νε μος», με τη συμπαράσταση αυτή να δίνει δύναμη για τη συνέχεια του οράματός του και δεσμεύεται να αγωνιστεί να υλοποιεί την ευχή που ο αγαπημένος φίλος προτιμούσε: «ας είμαστε καλά να ανταμώνουμε»!
Επιπρόσθετα υπόσχεται, με τη συνδρομή όλων των φίλων, του Γιώργου και της Καλαμωτής, να
διαφυλαχτούν και να προαχθούν τα οράματα, οι ιδέες και το καλλιτεχνικό του έργο».
Πηγή Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου