Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια πανέμορφη εκδήλωση!!!




Παρά το τσουχτερό κρύο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες μεγάλη ήταν η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου και είχε και πάλι όλα τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων του Συλλόγου  των ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ .  Η προσέλευση ήταν αθρόα και ο σύλλογος απέδειξε ότι παράδοση και χορός καλά κρατούν. 
Η  πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρή-Παπαμακαρίου, "άνοιξε" τη βραδιά μνημονεύοντας τις πλούσιες  δράσεις του Συλλόγου,αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους,ευχόμενη το 2017 να είναι γεμάτο υγεία, οικογενειακή ευτυχία, δημιουργία, αγάπη και προσφορά για τους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη, τονίζοντας  πως ο σύλλογος σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία προσπαθεί να επενδύσει στον πολιτισμό και κύρια αποστολή του είναι η ανάδειξη του χωριού τους και της Χίου μέσα από αυτόν. Όλα αυτά γίνονται μέσα από την οικονομική συνδρομή των μελών και την ηθική στήριξη των μελών και των φίλων του Συλλόγου,και  πάντα προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. 
Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη συνεργασία τους!!!Η χορευτική ομάδα, ντυμένη με τις πανέμορφες παραδοσιακές φορεσιές έψαλλε τα παραδοσιακά κάλαντα ΧΙΟΥ μαζί με την Κα Ντόρις Κούνη- Θεοτοκά συνοδεία αρμονίου,και χόρεψε  παραδοσιακούς Χιώτικους χορούς!!! Την πίτα ευλόγησε ο αιδεσιμώτατος πατέρας Γεώργιος Φραγκιαδάκης, και αφιέρωσε το κομμάτι στους Χιώτες της διασποράς και μια μαντινάδα:Αγαπητοί Πυργούσοι,φίλοι και όλοι οι άλλοι,Να έχετε υγεία κι όλης της γής τα κάλη. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου  Κος  Μιχάλης  Σελέκος,έδωσε συγχαρητήρια στους Πυργούσους για τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει και για τις πολύ καλές εκδηλώσεις που κάνουν,και υποσχέθηκε πως φέτος θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Πυργούσων, στην οδό Στρατάρχη  Καραϊσκάκη. Ο Βουλευτής Χίου Κος Νότης Μηταράκης,τόνισε πως οι εκδηλώσεις του συγκεκριμένου συλλόγου είναι πάντα πετυχημένες και ο δυναμισμός των Πυργούσων γνωστός σε όλους.Εκτός του Δημάρχου και του Βουλευτή,κομμάτι της πίτας έκοψαν,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,δημοτικοί Σύμβουλοι-επικεφαλής δημοτικών κινήσεων,αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Χιακής ομοσπονδίας Κος Αργύρης Κοκκινάκης,εκπρόσωποι Χιακών και τοπικών Συλλόγων Χαϊδαρίου. Όπως κάθε χρόνο δόθηκε έπαινος στα ΠΥΡΓΟΥΣΑΚΙΑ που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!!Ο  Σύλλογος επίσης βράβευσε τον Κο  Νέστωρα Αυγουστίδη,σαν μέλος της προπονητικής ομάδας της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Κωφών Γυναικών, που στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα με την Παρουσία τους, ο επίτιμος πρόεδρος του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειον Κος Νίκος Τσικής, ο πρόεδρος του ΨΝΑ Κος Ισίδωρος Πρώϊος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Βασίλης Παντελάρος, οι αντιδήμαρχοι: Κος Πάνος Μοσχονάς, Κος Κώστας Βορέας, Κος Ναουάφ Δαουάχερ, Κος  Νίκος Καραγιάννης και Μόσχος  Χουδελούδης οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι  επικεφαλής  δημοτικών κινήσεων: Κος Μποζίκας Ανδρέας, ο ΚοςΒαγγέλης Ντηνιακός,ο Κος Θοδωρής Σπηλιόπουλος και ο Κος  Ηρακλής Δρούλιας. Επίσης  οι δημοτικοί Σύμβουλοι: Κα Ειρήνη Γεωργιάδη, ο Κος  Ηλίας Βαρυτιμιάδης, η Κα Αγγελική Γκανά –Ρηγάκη, η  Κα  Δημουλά Μαρία, η Κα Ελένη Θερμού,η Κα Αλεξία  Παναγοπούλου. Ο Πρόεδρος του Χριστοδουλείου  Ιδρύματος ΚοςΓεώργιος Χριστοφοράκης,η γραμματέας του μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου»Γ. Θεοτοκάς»Κα  Μαρία Παντελάρου- Μπρη,και από τους  Χιώτικους Συλλόγους ΑττικήςΚος  Αιμιλιανός  Ευαγγελινός(Καλλιμασιωτών),ο Κος   Ευάγγελος  Μέλης(Δαφνούσων),ο Κος   Ισίδωρος  Σταμούλης(Νεοχωρούσων), ο Κος  Κώστας Μαλαχιάς(Χιακή  Ένωση  Ελευσίνος), ο Κος  Νίκος Κεφάλας(Κουρουνιωτών-Εγρηγοριανών),ο Κος Αυγουστής  Πατατουκάκης(Μεστούσων)ο Κος  Γιώργος Λουφάκης(Ολύμπων)¨Από τους τοπικούς Συλόγους:ο Κος  Δημήτρης  Σούκης(Ηπειρωτών),ο Κος Κώστας  Τσιώρας(Θεσσαλική γή), ο Κος  Γιώργος  Βελέντζας(Νεοφωκαέων),η Κα  Γεωργία  Ερμίδου(Ποντίων),η ΚαΤόνια Φώτη(Οικόπολις), ο Κος   Ιωακείμ  Παπαδόπουλος(Φίλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου) ο  Κος Δεσάντης  Πλάτων (ΠΗΓΑΣΟΣ) και ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ράγκμπυ, Κος Νικηφόρος Μάντικας. Χαιρετισμούς έστειλαν ο αντιπερειφερειάρχης Χίου Κος Σταμάτης Κάρμαντζης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κος Γιώργος Καμίνης.
     Ο κόσμος ανταπέδωσε με "θερμό" χειροκρότημα. Όλοι άφησαν τα προβλήματα για λίγο, και απόλαυσαν μια "πλούσια" βραδιά, γεμάτη χορό και παράδοση!!!

                  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου