Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Εντυπωσίασε η «Περσεφόνη» από το Μουσικό Σχολείο Χίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
 ΣΤΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

Συγκινητική, εντυπωσιακή και μεγαλειώδης ήταν η συναυλία στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου, μαζί με μαθητές από άλλα 21 Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας στο φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» της Ξάνθης.
Χίλια επτακόσια άτομα, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, ενθουσίασαν τους πάντες σε μια μοναδική συναυλία με έργα Χατζιδάκι, μπροστά στο Δημαρχείο της γενέτειρας πόλης του μεγάλου συνθέτη.Συγκίνηση και ικανοποίηση

Οι μαθητές πήραν μέρος στα εργαστήρια ορχήστρας και χορωδίας που διοργανώθηκαν με βασικό μαέστρο το συνθέτη Νίκο Κυπουργού, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσέφερε μεγάλο εθελοντικό έργο για την επιτυχία του θεσμού. Το πρωί της Τρίτης 5/5/2015, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, συγκεντρώθηκαν περίπου 350 μαθητές στην ορχήστρα και 1350 μέλη της χορωδίας. Την ώρα που ακουγόταν  το “μια πόλη μαγική”  στο κέντρο της πόλης, τα αισθήματα όλων μαρτυρούσαν την επιτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι μέσα σε 2 μέρες το μουσικό σύνολο παρουσιάστηκε στο κοινό με ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ο Νίκος Κυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν μπορεί κάποιος να περιγράψει τα συναισθήματα που υπάρχουν με αυτά τα νέα και χαμογελαστά πρόσωπα που βρίσκονται στην Ξάνθη για να τιμήσουν τον Μάνο Χατζιδάκι.Εντυπωσίασε η «Περσεφόνη» από το Μουσικό Σχολείο Χίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Την Κυριακή 3/5/2015, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Ξάνθης οι μαθητές της Γ’ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου εντυπωσίασαν και γοήτευσαν με την άρτια καλλιτεχνική τους εμφάνιση, την σεμνότητα που τους διακατείχε, καθώς και για την πρωτοτυπία του έργου που ανέβασαν στην σκηνή. Πρόκειται για τη σκηνική καντάτα "ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ" σε μουσική του Steve Pogson, σε διδασκαλία χορωδίας της μουσικού Κατερίνας Τσίτσα και σκηνική διδασκαλία της φιλόλογου-ηθοποιού Μαρίας Ρεβελάκη, που είχε παρουσιαστεί με επιτυχία λίγες μέρες πριν την αναχώρηση των παιδιών για την Ξάνθη και στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις πρόβες με τον Νίκο Κηπουργό, την εντυπωσιακή συναυλία όλων των Μουσικών Σχολείων στην κεντρική πλατεία αλλά και από την«Περσεφόνη» του Μουσικού Σχολείου Χίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης:Πηγή. CHIOS NEWS..COM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου