Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Εορτή Αγίου Ισιδώρου στην Κώμη.




Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου στην Κώμη.Ο Άγιος Ισίδωρος ήταν εκείνος που έβαψε με το αγνό και τίμιο αίμα του την ένδοξη και ιστορική Χιακή γη και έγινε ο πρώτος μάρτυς, ο οποίος εδραίωσε το δένδρο της Χριστιανικής πίστεως στο ευλογημένο νησί μας.
 Ηγούμενοι φέτος της Εκκλησίας ήταν οι οικογένειες του Ισιδώρου Καζά, Ανδρέα Βεργίτση και Ιουλίας Βεργίτση.Το κατανυκτικό της θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του παπά Απόστολου Γαλάτουλα, και η προσέλευση πολλών συγχωριανών μας, που πήγαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Ισιδώρου, έκανε όλους να αισθανθούν τη χάρη του.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο  Αντιπεριφερειάρχης κ.Κώστας   Παπαδόπουλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ξενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Ανδρέας Βεργίτσης, Γ.Μπελέγρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Ευθύμιος Μονίαρος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής κ. Νικόλαος Γαλάτουλας και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Ηγούμενοι πρόσφεραν παραδοσιακό φαγητό με αρκετό ούζο. Φεύγοντας οι προσκυνητές ευχήθηκαν στους ηγούμενους να είναι γεροί και του χρόνου να ξαναζήσουν την εορτή του Αγίου Ισιδώρου.

                                             ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



   
                                     















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου