Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Αναβάλλεται η γιορτή Μαστίχας στο Λιθί λόγω κορωνοϊού


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ -  ΓΙΟΡΤΗ - ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ

Η γιορτή της Μαστίχας είναι μία γιορτή που έχει καθιερωθεί να γίνεται στα Μαστιχοχώρια από το 2013. Κάθε χρόνο, κάποιο από τα Μαστιχοχώρια επιλέγεται και ο Πολιτιστικός του Σύλλογος αναλαμβάνει τη διοργάνωση, διαλέγοντας ένα διαφορετικό θέμα που πλαισιώνει την εκδήλωση. 
Σε κάθε χωριό, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, μαζεύονται χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι έρχονται για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα, να δουν τα δρώμενα και να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα.
«Φέτος, είχαμε την τιμή να είμαστε ο Σύλλογος που θα διοργανώσει αυτή την εκδήλωση, καθώς το Λιθί είναι το τελευταίο από τα Μαστιχοχώρια που θα κάνει αυτή τη γιορτή. Δυστυχώς, η πανδημία COVID-19  ήρθε για να αλλάξει τις συνθήκες στις ζωές μας και στην καθημερινότητα μας.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε, ότι λόγω του τρόπου διεξαγωγής της συγκεκριμένης εκδήλωσης και το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώνει, δεν είμαστε σε θέση να υποσχεθούμε ότι θα τηρηθούν όλοι οι απαραίτητοι κανόνες δημόσιας υγείας για την διεξαγωγή της.
Σας ανακοινώνουμε λοιπόν, ότι για το καλό όλων μας, αναβάλλουμε τη γιορτή της Μαστίχας στο Λιθί για φέτος και ευχόμαστε το καλοκαίρι του 2021 να μας βρει όλους υγιείς και να μπορέσουμε να διοργανώσουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση όπως την ονειρευόμαστε .
Ο Σύλλογος θα συνεχίσει το έργο του όπως μπορεί δεδομένων των συνθηκών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.Πηγή Πολίτης,

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ -  ΓΙΟΡΤΗ - ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου