Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019

Έκλεισε η υποψηφιότητα του Σταύρου Μιχαηλίδη, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας
Έγκυρη πηγή μας γνώρισε ότι έκλεισε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο συμμετέχουν ο Νότης Μηταράκης = Ισαβέλλα Μπουρνιά = Βιβή Ποταμούση=  και Σταύρος Μιχαηλίδης.

Η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο του Σταύρου Μιχαηλίδη ήταν αναμενόμενη,καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο που πρώτος επιλαχών πολιτευτής και μάλιστα με τόσο μεγάλο ποσοστό ψήφων να τίθεται εκτός ψηφοδελτίων.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης στις εκλογές του 2015 είχε λάβει 4.269 σταυρούς, μόλις 673 λιγότερους σταυρούς, από τον Νότη Μηταράκη.

Η εκτίμηση που διαθέτει σε κοινωνικές ομάδες υψηλής στάθμης έδειξε να μεταφέρεται και ψηφοσυλλεκτικά, καθώς στην συμμετοχή του στης εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Γ. Χαλλιορή, ήταν ο μόνος από το στρατόπεδο της Ν.Δ. που διέσωσε τα προσχήματα. 

Ωστόσο, όλοι προσβλέπουν ότι θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε έναν προεκλογικό αγώνα με καινοτόμα χαρακτηριστικά προσέγγισης του εκλογικού σώματος, αν δεν παρασυρθεί από τις σειρήνες του εσωκομματικού στρουθοκαμηλισμού, κι αναμένουν τις πρώτες του κινήσεις.

Ποιός είναι.


Ο Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης είναι Υποναύαρχος (ε.α) του Λιμενικού Σώματος και γεννήθηκε στη Χίο. Μετά το Γυμνάσιο φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών Ε.Ν. της Χίου. Στο εμπορικό ναυτικό υπηρέτησε μέχρι και το βαθμό του Β΄ Μηχανικού και κατόπιν εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ’ όπου αποφοίτησε με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. το 1982.
Εκπαιδεύτηκε αεροπόρος στη Σχολή Ικάρων και εκπαιδευτής αεροσκαφών και υπηρέτησε στην αεροπορία του Λιμενικού Σώματος για πολλά χρόνια.
Έχει υπηρετήσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Υπουργείο Ναυτιλίας σε διάφορες επιτελικές θέσεις, Διευθυντής, Κλαδάρχης και Β. Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου με παράλληλα καθήκοντα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (International Maritime Organization ΙΜΟ).
Έχει διατελέσει Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και Κεντρικός Λιμενάρχης της Χίου.
Σαν επιτελικός Αξιωματικός και Διευθυντής του κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΕΝ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επιτροπές και συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς ναυτιλιακές συσκέψεις και συνέδρια.
Είναι κάτοχος Master στη «Ναυτιλία - Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο».
Έχει συγγράψει και εκδώσει το 2000 το βιβλίο «Η συνέχεια του ταξιδιού», το 2004 το βιβλίο «Σταύρος Γ. Λιβανός - η χιώτικη ναυτιλιακή παράδοση στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας», το 2006 το βιβλίο «Οι σχολές Εμπορικού Ναυτικού της Χίου» και το 2013 από κοινού με την σύζυγό του το βιβλίο "Το Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών".
Ασχολείται με πολιτιστικές δραστηριότητες και έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών σωματείων και πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Θυμιανών.
Τιμήθηκε από τους συμπολίτες του το 2010 με την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος.
Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Ιωάννα Λεμονιάδη, πρώην Διευθύντρια και σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν ένα γιο, τον Γιώργο οδοντίατρο και μια κόρη, τη Χρύσα δικηγόρο νυμφευμένη με τον Δικηγόρο Ιωάννη Χατζησαβάογλου.
Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ταξιάρχη Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα, Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως, Αξίας και Τιμής, Επιτελικής Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως κ.α..
Από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος παραιτήθηκε μετά την κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Μετά την παραίτησή του εκλήθη από τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο να συμβάλλει στην ίδρυση και λειτουργία του "Ιδρύματος Μαρία Τσάκος Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης". Το εν λόγω Ίδρυμα υπηρέτησε σχεδόν πέντε χρόνια ως Γενικός Διευθυντής και παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 προκειμένου να συμμετάσχει στις Εθνικές εκλογές ως υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου