Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η χρυσή ευκαιρία για να βγεί η Καλαμωτή από την αφάνεια και να διεκδικήσει το μέλλον που της ανήκει




Σε προηγούμενη ανάρτηση τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, σχολίασαν αν η Καλαμωτή έχει μέλλον. 
Η διαπίστωση  είναι  ότι η Καλαμωτή έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια και το πρόβλημα της ερήμωσης και της εγκατάλειψης να σκιάζει το μέλλον του ιστορικού αυτού χωριού.

Η χρυσή ευκαιρία για να βγεί η Καλαμωτή  από  την αφάνεια και 
να διεκδικήσει το μέλλον που της ανήκει, είναι η κατάρτιση
ενιαίου ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός στο ότι η νέα διοικητική μεταρρύθμιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ δίνει την ευκαιρία στην Κοινότητα να γίνει αυτόνομη,μακριά από ένα σύστημα που μέχρι σήμερα επέβαλε την άνιση ανάπτυξη του κέντρου και των προαστίων σε βάρος της χιώτικης περιφέρειας. 

Η Καλαμωτή έχει την δυνατότητα να εκλέξει 5μελές Τοπικό Συμβούλιο και να εκλέξει και τους 3 αναπληρωματικούς συμβούλους.
Ο νέος νόμος  φέρνει μια καινοτομία που δεν υπήρχε στο παρελθόν, δηλαδή το κάθε χωριό  να έχει την δικιά του κάλπη και να ψηφίζει όσους θεωρεί άξιους,αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει καμία σχέση το τοπικό ψηφοδέλτιο με τα  δημοτικά ψηφοδέλτια.
 Η νέα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα.στις κοινότητες ανάλογα με τον πληθυσμό τους ένα χρηματικό ποσό για την εκτέλεση έργων.
Δίνει τη δυνατότητα για γραμματειακή υποστήριξη στην κοινότητα.
Ακόμα ο Δήμαρχος δίνει  αρμοδιότητες στους προέδρους όπως δίνει στους Αντιδημάρχους.
Γενικότερα οι δυνατότητες που δίνονται με το νέο νομοσχέδιο είναι πολλές και υποστηρικτικές για τη λειτουργία ενός χωριού.
Συνοπτικά στα ψηφοδέλτια των νέων Τοπικών Συμβουλίων ισχύουν
1. Δεν θα υπάρχει επικεφαλής ως υποψήφιος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.
2. Θα μπαίνουν δύο σταυροί προτίμησης στα υποψήφια μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.
3. Σε περίπτωση που ο συνδυασμός πλειοψήφησε στην κοινότητα με ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό,  ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος σύμβουλος του αναδεικνύεται Πρόεδρος του Συμβουλίου της εν λόγω κοινότητας, χωρίς να εφαρμόζεται στην περίπτωση αυτή το άρθρο 79, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 80 του ν. 4555/2018.
4. Συμπερασματικά βγαίνει ότι, σε όποιες Τοπικές Κοινότητες κατέβει μόνο  ένας συνδυασμός ,ο πρώτος σε ψήφους Τοπικός Σύμβουλος θα είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου.
Αγαπητοί μου συγχωριανοί οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση να καταπιαστώ για ακόμα μια φορά για το μέλλον του χωριού μας, που απασχολεί πιστεύω όλους τους χωριανούς μας που έχουν μέσα στην καρδιά τους την αγάπη για τη γενέθλια γη των προγόνων μας είναι η χρυσή ευκαιρία που μας δίνεται για να βγεί η Καλαμωτή από την αφάνεια Η πίστη μας ότι η Καλαμωτή έχει μέλλον πρέπει οπωσδήποτε να το πιστέψουν όλοι και να ανταποκριθούν θετικά στις νέες εξελίξεις .
Όλοι αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και σε μία αναπτυξιακή προοπτική σε βάθος χρόνου, για να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές και κάποια έργα που τα χρειάζεται το χωριό μας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΑΡΙΟΣ Τηλ.6978091033

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου