Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δωρεά δύο φουσκωτών προς το Λιμενικό Σώμα από τον Λουκά Κτιστάκη




Δύο φουσκωτά σκάφη, τα οποία θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή δυνατότητα της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος δώρισε η εταιρεία   “Harbor Shipping and Trading S.A.”, συμφερόντων του κ. Λουκά Κτιστάκη.
Τα δύο σκάφη, τύπου “ZODIAC MIL-PRO FC470 ROLL-UP”, παρεδόθησαν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, στον αίθριο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε αναγνώριση του ανθρωπιστικού έργου που προσφέρει το Σώμα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Λόγω των ιδιαίτερων τεχνικών χαρακτηριστικών τους τα δύο σκάφη θα αυξήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΜΥΑ. Το ολικό μήκος τους είναι 4,70 μέτρα, το ολικό πλάτος 1,90 μέτρα, ενώ έχουν μεταφορική ικανότητα οκτώ ατόμων. Παρέχεται η δυνατότητα της συσκευασίας και μεταφοράς τους με τα πλωτά και εναέρια μέσα του Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ, ενώ ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό τους είναι η δυνατότητα βύθισης σε καθορισμένο σημείο και απόκρυψής τους, ώστε να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Τις ευχαριστίες του Υπουργείου και του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ στην εταιρεία και στον κ. Κτιστάκη εξέφρασαν στις ομιλίες τους Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Διονύσης Τεμπονέρας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Harbor Shipping and Trading S.A.” κ. Λουκάς Κτιστάκης, οι δύο υπαρχηγοί του Σώματος, αντιναύαρχοι κ.κ.. Θεόδωρος Κλιάρης και Αθανάσιος Ντούνης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ, καθώς και στελέχη της εταιρείας “Harbor Shipping and Trading S.A.”.  Πηγή Αστραπάρης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου