Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Η θλιβερή επόμενη μέρα της φωτιάς στην Καλαμωτή




Η επόμενη μέρα της φωτιάς, βρήκε τους Καλαμωτούσους να μετράνε της πληγές που τους άφησε η πύρινη λαίλαπα.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μπορός νότια της Καλαμωτής, από αμέλεια ενός ιδιώτη, έκαψε αρκετά στρέμματα  χορτολιβαδικής έκτασης και πάρα πολλές ελιές.
Με το πρώτο φως της ημέρας, πεζοπόρα τμήματα και 5 οχήματα της Πυροσβεστικής περιπολούσαν τον χώρο για τυχόν αναζωπυρώσεις και πράγματι όπως διαπιστώσαμε είχαν επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις.
Η συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων Πυρόσβεσης, ΙΩΝΙΑΣ, ΛΙΘΙΟΥ, ΠΥΡΓΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ - και  ΟΜΙΚΡΟΝ της Ομηρούπολης καθώς και τα μηχανήματα που έστειλε ο Δήμος Χίου,  βοήθησαν τα μέγιστα στο σβήσιμο της φωτιάς.
Την ώρα που οι ελλείψεις σε πόρους υλικό και προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι τεράστιες, υπάρχει δίπλα τους μια ομάδα ανθρώπων που μάχονται με κίνδυνο της ζωής τους, να προστατέψουν τον συνάνθρωπο και τα δάση της Πατρίδας μας. 

Αυτοί είναι οι Εθελοντές Πυροσβέστες. Άριστα εκπαιδευμένοι, τρέχουν στα πύρινα μέτωπα για να βοηθήσουν και να αντιμετωπίσουν την μανία της φωτιάς. Όλα αυτά, χωρίς να έχουν το παραμικρό οικονομικό όφελος, Αντίθετα πολλές φορές βάζουν οι ίδιοι το χέρι τους βαθιά στην τσέπη.
Όλοι έχουν ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλες Εθελοντικές Ομάδες.

Από εμάς, σε όλα τα παιδιά ένα μεγάλο Μπράβο.

Ο Σύλλογος Πυρόσβεσης Καλαμωτής ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ευχαριστεί τις Εθελοντικές Ομάδες Πυρόσβεσης, ΙΩΝΙΑΣ, ΛΙΘΙΟΥ, ΠΥΡΓΙΟΥ, ΟΜΙΚΡΟΝ της Ομηρούπολης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων, την Κοινότητα Καλαμωτής, καθώς και  τον Δήμο Χίου, για τη συμμετοχή τους, στο σβήσιμο της φωτιάς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ














.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου