Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η ονειρεμένη εκδρομή του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής - Το Πυργί της Χίου, στην Σαντορίνη




Τη Σαντορίνη,ένα από  τους πιό διάσημους προορισμούς του κόσμου και από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας,επισκέφθηκαν οι Πυργούσοι της Αττικής ,στην τετραήμερη εκδρομή τους από 7- 10 Ιουνίου,και που όπως όλες στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Κατά την εκεί παραμονή τους, επισκέφθηκαν τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Σαντορίνης τα Φηρά, με τα γραφικά σοκάκια, απόλαυσαν το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της φύσης, να λούζει όλο το νησί στα χρώματα της δύσης στην  ΟΙΑ, έζησαν την πλούσια ιστορία της,επισκέφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και το μουσείο Φηρών, τον Εμπορειό με τον επιβλητικό Γουλά ,τον Πύργο, που απλώνεται στην πλαγιά μικρού λόφου με το μεσαιωνικό καστέλι και με τα δαιδαλώδη και γραφικά καλντερίμια.

Επισκέφθηκαν τις μαύρες παραλίες της Περίσας και στου Καμαρίου,και απόλαυσαν  τις παροχές του ξενοδοχείου.ΟΙ  εικόνες από την κορυφαία εμπειρία τους, στην κρουαζιέρα με ιστιοφόρο, θα μείνουν αξέχαστες,με τη γεωφυσική ιδιαιτερότητα της Σαντορίνης που έχουν δημιουργηθεί από αναβλύζουσα λάβα.

Η κρουαζιέρα στα νερά της καλντέρας ήταν  μια εμπειρία μοναδική,με στάση στο ηφαίστειο (Νέα Καμένη), τις Θερμές Πηγές (παλ.Καμένη), τη Θηρασιά,στο Αμμούδι κάτω από την Οία,το  παλιό λιμάνι  στα Φηρά κ.α

Φυσικά,δεν έλειψαν τα αστεία,τά ανέκδοτα από την πρόεδρο κα Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου που φρόντισε τα πάντα στην εντέλεια.Το αποχαιρετιστήριο γλέντι με βιολί και λαούτο στη πισίνα-μπαρ του ξενοδοχείου, θα τους μείνει αξέχαστο. Μέχρι και Πυργούσικο χόρεψαν.Πυργούσικο  χόρεψαν επίσης στο TTerpsi kafe – restaurant Fira, του Πυργούση Γιάννη Καρνή,από όπου απόλαυσαν όλο το μεγαλείο της Καλντέρας. Τα ηφαιστειακά τοπία και η ωραιότερη καλντέρα του κόσμου θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη τους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου