Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος του Μιχαήλ 1900 - 1967



Τα masticnews έχουν ανοίξει μία στήλη με τίτλο "ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ
ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΟΙ" για όσους είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία του χωριού μας. Η στήλη αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς τους ανθρώπους που διακρίθηκαν για τις μεγάλες πολιτιστικές τους δραστηριότητες και που με τα έργα τους και την αγάπη τους κράτησαν ζωντανό το χωριό μας. 

Νέα προσθήκη στην στήλη μας είναι. Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος του Μιχαήλ

1951.Κωνσταντίνος και Καλλιόπη Τριαντάφυλου με τα παιδιά τους Μιχάλη και Γιώργο.


Ο Κωνσταντίνος Μιχ. Τριαντάφυλλος γεννήθηκε στην Καλαμωτή της Χίου το 1900.  
Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος ήταν ένα από τα πέντε παιδιά του Μιχαήλ Τριαντάφυλλου και της Καλλιόπης Γαλάτουλα.
1916.ΠΛΟΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ήταν ένας από τους πρώτους Καλαμωτούσους που στις αρχές του 20ου αιώνα αναγκάσθηκε να αφήσει το αγαπημένο του χωριό και να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το 1916, σε ηλικία 16 ετών, έφθασε με το πλοίο = Ιωάννινα = στο νησάκι της Νέας Υόρκης = Ellis island = με 38 δολλάρια στην τσέπη δηλώνοντας ότι ήλθε για σπουδές.Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο
Steubenville.OHIO, και άρχισε να εργάζεται σε εστιατόριο, ενώ ταυτόχρονα και για αρκετό χρονικό διάστημα παρακολουθούσε νυκτερινό σχολείο για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.
1916. ΤΟ ΔΗΛΩΤΙΚΟ ΑΦΙΞΗΣ στην U.S.A.

Εργατικός και διορατικός καθώς ήταν, έφυγε από το Steubenville και πήγε στο TRENTON.NJ. το 1945.
Μετά το Κραχ της Γουόλ Στριτ του 1929, υπηρέτησε τον Αμερικάνικο Στρατό στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο για τέσσερα χρόνια.
Βλέποντας από τη σκοπιά του τις δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονταν στη μακρινή  αλλά ευημερούσα αυτή χώρα άνοιξε δικό του εστιατόριο.  
1948.ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΙΣΤΡΟΥ

Μετά από την επιτυχημένη αυτή σταδιοδρομία στην Αμερική, επισκέπτεται το 1948  την γενέτειρα, όπου γνωρίζει και νυμφεύεται την Καλλιόπη Μα'ί'στρου. Την ίδια χρονιά  επιστρέφουν στην Αμερική, όπου εργάζονται στο εστιατόριο τουςτο οποίο για αρκετά χρόνια δούλεψε παραγωγικά αφήνοντας αρκετά κέρδη και προσφέροντας εργασία και θαλπωρή σ' αρκετούς συγχωριανούς μας.

Ο Κωνσταντίνος και η Καλλιόπη Τριαντάφυλλου απέκτησαν δύο παιδιά, το Μιχάλη και τον Γιώργο, τα οποία ανέθρεψαν στηριζόμενοι στις αιώνιες αξίες της ηθικής, της θρησκείας και της αγάπης προς τη μακρινή πατρίδα, την Ελλάδα, και ιδιαίτερα την Καλαμωτή και τους έδωσαν στην ζωή τους έξη εγγόνια.
Οικ. Μιχ. Τριαντάφυλλου και Καλλιόπης Γαλάτουλα
Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος υπήρξε υπόδειγμα καλού οικογενειάρχου, κάτι που αντικατοπτρίζεται στη ζωή, το χαρακτήρα και στην σταδιοδρομία  των παιδιών του.
Το ενδιαφέρον τους  για τα προβλήματα και το μέλλον του αγαπημένου τους χωριού το απέδειξαν όταν επισκέφτηκε το 1957 μαζί με την οικογένεια του για διακοπές το χωριό.
Του ζητήθηκε από την Κοινότητα Καλαμωτής να αναλάβει την χρηματοδότηση του έργου για την επίστρωση της κεντρικής πλατείας του χωριού που μέχρι τότε ήταν με χώμα, ανταποκρίθηκε θετικά, ξοδεύοντας ένα σημαντικό ποσό για την εποχή εκείνη.
Για τη γενναιόδωρη αυτή προσφορά του προς το χωριό, το Κοινοτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Παντελή Γαλάτουλα, τον ανακήρυξε ΔΩΡΗΤΗ της Κοινότητας στη συνεδρία της 12ης Σεπτεμβρίου 1957,  με την υπ΄αριθ. 37 απόφαση .

Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος έφυγε στις 6 Δεκεμβρίου 1967, και η σύζυγος του έφυγε στις 31 Οκτωβρίου 2013.

1943.Η Καλαμωτούσοι στο Steubenville OHIO.

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος μαζί με τα αδέλφια Συνοδινού


Οικογένεια. Γεωργίου Κων. Τριαντάφυλλου


Οικ. Μιχ. Τριαντάφυλλου. Maria Gizas Rose, Constantine M Rose, Demetra C Rose, Michael, Katherine, Andrew M Rose, Mihali C Rose, George M Rose, and Kaliopi M Rose.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου