Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η Α.Ε.Καλαμωτής, αντιμέτωπη με το φάσμα της διάλυσης..........



Στιγμές χαράς και υπερηφάνειας για το χωριό μας, που πρέπει να ξαναζήσουμε


Η Α.Ε Καλαμωτής που ιδρύθηκε το 1969 και έγραψε ιστορία στο Χιώτικο ποδόσφαιρο μπήκε από φέτος σε μια δραματική κατάσταση, σε ένα «σκοτεινό τούνελ», όπου είναι αντιμέτωπη με ορατό το φάσμα της διάλυσης και της απαξίωσης, ενώ ταυτόχρονα δεν διαφαίνεται να υπάρχει ¨διέξοδος¨ για την ιστορική ομάδα του χωριού μας.Από της κορυφαίες ομάδες στη Χίο, πρωταγωνιστούσε πάντα στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Χίου, τώρα αντιμετωπίζει τον ¨εφιάλτη¨ της βύθισης σε άγνωστα και βαθιά νερά…Στις 9 Αυγούστου, έληξε η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής του σωματείου στο τοπικό πρωτάθλημα, κάτι όμως που δεν συνέβη τελικά, αφού κανείς παράγοντας της ομάδας δεν πήγε στα γραφεία της Ένωσης στη Χίο για να καταθέσει εμπρόθεσμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά…Η προσπάθεια που έγινε στις 30 Ιουνίου 2017, από την Διοίκηση  και φίλους της ομάδας για να συγκροτήσουν διοίκηση και να μαζευτούν χρήματα για να δηλωθεί η ομάδα και να ξεκινήσει τη νέα αγωνιστική χρονιά, δεν έδωσε αποτέλεσμα. Από πληροφορίες μας, στην ομάδα έχουν απομείνει μόνο λίγα δελτία αθλητών, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές πήραν το ¨πράσινο φως¨από την μέχρι πρότινος διοίκηση για να μεταγραφούν σε άλλες ομάδες για ένα χρόνο. Επί της ουσίας λοιπόν, η Α.Ε. Καλαμωτής ξέμεινε… από παίκτες και προπονητή και με το χρόνο να πιέζει δεν ήταν δυνατόν να εξευρεθούν ¨βιώσιμες¨ λύσεις.Έτσι η Α.Ε.Καλαμωτής μπήκε αναπάντεχα σε έναν ¨κυκεώνα¨ προβλημάτων, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ποια θα είναι η πορεία της στο μέλλον.Οι λόγοι πάρα πολύ, η απαγοήτευση, η κούραση, η λάθος εκτίμηση στόχων, όπως για παράδειγμα αν η ομάδα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στην Α΄κατηγορία ή όχι, λανθασμένες διοικητικές κινήσεις, όπως η πληθώρα μεταγραφών, υπερεκτίμηση οικονομικών δυνατοτήτων, έλλειψη πλάνου για την επιβίωση της ομάδας, ατολμία και αδιάφορη στάση από ανθρώπους που θα μπορούσαν να στηρίξουν το σύλλογο το προηγούμενο διάστημα, παράγοντες που  διακρίνονταν για το μεράκι τον ρομαντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά τους, όλα αυτά και πολλά άλλα, συνέθεσαν το ¨σκηνικό της αναστολής της λειτουργίας της ομάδας όσο αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο τοπικό πρωτάθλημα 2017 -2018.Το αν υπάρχει μέλλον και προοπτική για το σύλλογο, ο χρόνος θα δείξει… Η φετινή αγωνιστική χρονιά πάντως οδηγεί οριστικά την ομάδα της Καλαμωτής εκτός αθλητικών δράσεων και σε περιθωριοποίησή της, με ότι αυτό συνεπάγεται για την νεολαία και την τοπική κοινωνία μας.
Τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ  πάντα δίπλα στην ομάδα κάνουν για άλλη μια φορά, έκκληση στους απανταχού Καλαμωτούσους να βοηθήσουν την ομάδα σ΄αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνά.



2 σχόλια:

  1. Εαν κάποιος πιστεύει ότι έχει γίνει κάτι από τα παρακάτω:
    η λάθος εκτίμηση στόχων, όπως για παράδειγμα αν η ομάδα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στην Α΄κατηγορία ή όχι, λανθασμένες διοικητικές κινήσεις, όπως η πληθώρα μεταγραφών, υπερεκτίμηση οικονομικών δυνατοτήτων, έλλειψη πλάνου για την επιβίωση της ομάδας, ατολμία και αδιάφορη στάση από ανθρώπους που θα μπορούσαν να στηρίξουν το σύλλογο το προηγούμενο διάστημα, παράγοντες που διακρίνονταν για το μεράκι τον ρομαντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά τους,
    και είχε άποψη για κριτική, και όρεξη - ενδιαφέρον να συμβουλέψει ή να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για αλλαγή, γιατί δεν ήρθε νωρίτερα να αναλάβει την διοίκηση της ομάδας?
    Άλλωστε και για όσους δεν το γνωρίζουν,η ομάδα είχε τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, διοίκηση η οποία αποτελούνταν από άτομα που δεν εχουν παίξει μπάλα, δεν τους εχουν προσφέρει τίποτα για να παιξουν σε αυτή την ομάδα, και παρόλα αυτά προσπάθησαν να την διατηρήσουν με όποιον τρόπο πίστευαν καλύτερο, ενεργή.
    Ας ασχοληθούν πλέον όλοι αυτοί που εχουν καλύτερο τρόπο να διοικούν, ή αυτοί που τους εχουν προσφέρει κάποιοι άλλοι τα πάντα για να κανουν το χόμπι τους και τώρα δεν προσφέρουν ουτε τα μισά στην ομάδα.
    Για το μόνο που ειλικρινά λυπάμαι, είναι γιατί ο κόπος και ο χρόνος που αφιέρωσαν κάποιοι για να ιδρυθεί-υπάρχει εως σήμερα αυτη η ομάδα, πήγε χαμενος, γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας να αφιερώσει προσωπικό χρόνο όπως κάναμε όλοι μας για αυτή την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πάντα στην ζωή κρίνονται από το τελικό αποτέλεσμα.Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογο του σχολίου σου και πιστεύω ότι ο κόπος και ο χρόνος που αφιέρωσαν κάποιοι που δυστυχώς ήταν λίγα άτομα στα σαράντα οκτώ χρόνια λειτουργίας της ομάδας δεν θα πάει χαμένος. Με την δημοσιοποίηση του προβλήματος δεν θίγεται κανένας, απεναντίας γνωστοποιείται και αυτό είναι θετικό. Η αδιαφορία των συγχωριανών μας για την ομάδα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, πόσο μάλλον σήμερα.Υποχρέωση μας τώρα είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί να βρεθεί λύση, πλησιάζοντας νέα παιδιά να παραλάβουν την σκυτάλη και να συνεχίσουν. Ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι κοντά στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή