Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Εορτή Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή






Με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα και θεία κατάνυξη, γιορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρας του Χριστού Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή στις 26 Ιουλίου 2017. 
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκαν οι Ιερές Λειτουργίες του Αγιασμού,του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής. 
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκο, με την συμμετοχή Ιερέων, παρουσία πλήθους προσκυνητών, που ήλθαν να τιμήσουν και να λάβουν την ευλογία της Αγίας Παρασκευής.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εχειροτόνησε Αναγνώστη τον Αντώνη Κασσένα, για την προσφορά του στο Ιερό έργο της Εκκλησίας, παροτρύνοντάς τον με την συμμετοχή του να συνεχισθεί το βάπτισμα των αλλοδαπών στην Καλαμωτή. 
Επίσης θέλοντας να τιμήσει την καθηγήτρια των μαθητικών του χρόνων κα Καλλιόπη Βιτέλλα του Νικολάου από την Καλαμωτή, καθιέρωσε ένα βραβείο, που θα το δίνει στιν καλύτερο μαθητή του Λυκείου Καλαμωτής, που θα έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στα Μαθηματικά στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. 
Φέτος ο Σεβασμιώτατος τό έδωσε στην μαθήτρια Παπαδάκη Μαρία από τα Αρμόλια με βαθμό Ι9,50.
Στην συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία του χωριού.
Παρόντες που τίμησαν την μνήμη της Αγίας Παρασκευής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ξενάκης,
ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νικόλαος Γαλάτουλας, οι Ναύαρχοι ε.α κ.κ.Σταύρος Μιχαηλίδης, Γιάννης Βοριάς, ο Γυμνασιάρχης Αιμιλιανός Ευαγγελινός , ο Ταξίαρχος ε.α Σάββας Χατζημόσχος και πλήθος προσκυνητών.

                                                         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου