Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Η Παιδική λογοτεχνία ανθίζει στο Πυργί
Ο Προϊστάμενος  του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Πυργίου, Κώστας Προμπονάς μας ενημέρωσε για μια αξιόλογη δράση που έγινε στο σχολείο και τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια, τόσο για το χωριό μας, όσο και για τις Καλαμωτούσενες δασκάλες που στελεχώνουν το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πυργίου προσκάλεσε και δεξιώθηκε μια από τις πιο ταλαντούχες συγγραφείς της σύγχρονης Παιδικής λογοτεχνίας, την Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη. Η νεαρή λογοτέχνις, επέλεξε από όλα τα σχολεία της Χίου, το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πυργίου, ένα Σχολείο της αγροτικής ενδοχώρας με υψηλό ποσοστό οικονομικών μεταναστών και ευάλωτων οικογενειών και την συγχαίρουμε για την κοινωνική ευαισθητοποίηση που θα έπρεπε να μιμηθεί η πολιτική ελίτ της πατρίδας μας.
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας ζωγράφισαν σε  βότσαλα από παραλίες των Μαστιχοχώρων (όχι πάντως από τα Μαύρα Βόλια!) την πασχαλίτσα Μπουμπού της συγγραφέως και  χάρισαν  τις χειροτεχνίες τους στα παιδιά της Α΄ και Β΄Δημοτικού που συμμετείχαν στην αναγνωστική ευωχία. Η κ. Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη δέχθηκε τις εύστοχες ερωτήσεις των νηπίων για το παραμύθι- στην πραγματικότητα  καλά προετοιμασμένες όλη την εβδομάδα, σε μια ενότητα αφιερωμένη σε αυτό το ωφέλιμο για τους γεωργούς μας έντομο, την Πασχαλίτσα. Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα δροσερής βυσινάδας κάτω από τη σκιά της μεγάλης μουριάς στην αυλή του Νηπιαγωγείου Πυργίου. Καλή Πρωτομαγιά!
Κώστας Προμπονάς
Προϊστάμενος Ολοήμερου Νηπιαγωγείο Πυργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου