Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου στην Καλαμωτή του χθές
Οι Εθνικές επέτειοι ήταν ημέρες αξέχαστες για την Καλαμωτή του χθές.
Οι προετοιμασίες για την  25η Μαρτίου στην Καλαμωτή άρχιζαν αρκετές ημέρες πρίν, όλα τα σπίτια ήταν πεντακάθαρα, τα πεζοδρόμια ασβεστωμένα και οι σημαίες κυμάτιζαν στα μπαλκόνια.
Την ημέρα της εορτής , τα χαράματα ξεκίναγε το γιορταστικό πρόγραμμα με το εωθινό από την φιλαρμονική του Γυμνασίου, σηκώνοντας το χωριό στό πόδι. Περνώντας η ώρα, τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου παρέες παρέες πηγαινοερχόντουσαν μέχρι να συγκεντρωθούν για τον εκκλησιασμό και την παρέλαση. 


Τα παιδιά της φιλαρμονικής με της οδηγίες του αξέχαστου δασκάλου Κώστα Μηναδάκη έκαναν ττις τελευταίες πρόβες τους.
Όλα ήταν έτοιμα, τα παιδιά του Δημοτικού , του Γυμνασίου και οι πρόσκοποι, με την φιλαρμονική μπροστά έφθαναν στην εκκλησία για την δοξολογία. 


Ο κόσμος της Καλαμωτής και των γύρω χωριών είχαν πάρει θέσεις για την παρέλαση. Παρών ο φωτογράφος του χωριού ο αείμνηστος Γεώργιος Μαίστρος με την μηχανή του έτοιμος να καλύψει όλο το εορταστικό πρόγραμμα.
Η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώων, η κατάθεση των στεφανιών, οι απαγγελίες των ποιημάτων και η όλη παράσταση των παιδιών, σκορπούσε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους που είχαν κατακλύσει τους γύρω χώρους του Ηρώου.
Στην συνέχεια όλος ο κόσμος πήγαινε στην πάνω πλάτσα, για να καμαρώσουν τα παιδιά των Σχολείων να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.
Τέλος το εορταστικό πρόγραμμα έκλεινε το βράδυ με την θεατρική παράσταση στην Ένωση με την καθοδήγηση τις αείμνηστης Δασκάλας Αγγελικής Δαμαλά και με την λαμπαδοφορία από τους Προσκόπους.Πηγή. 1.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
           2.ΦΩΤΟ ΜΑΙΣΤΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου