Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Δεν αλλάζει τίποτα με τους συνταξιούχους Μαστιχοπαραγωγούς λέει ο Α. Μιχαηλίδης




Αναφορικά με το ζήτημα του ύψους των συντάξεων των συνταξιούχων που δηλώνουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, μετά από επικοινωνία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο θα θέλαμε να να γνωστοποιήσουμε τα εξής στους μαστιχοκαλλιεργητές και το ευρύτερο κοινό προς αποφυγή συγχύσεων αλλά και προς απάντηση σε υστερόβουλες παρερμηνείες:
-         Πρώτον, επαναβεβαιώθηκε ότι για όσους ήταν ήδη συνταξιούχοι όταν εκδόθηκε ο νόμος 4387 για το νέο ασφαλιστικό (Μάιος 2016) δεν επέρχεται καμία μεταβολή σε σχέση με ό,τι ίσχυε ως τότε. Σημειώνουμε ότι αυτό ακριβώς, το οποίο άλλωστε ορίζεται ρητά στο άρθρο 20 του ανωτέρω νόμου, είχαμε επισημάνει επανειλημμένως με δελτία Τύπου μας (βλέπε π.χ. 14/7/16) το προηγούμενο καλοκαίρι.
-         Επιπροσθέτως, δεν επέρχεται καμία μεταβολή με τα όσα ίσχυαν για όσους βγήκαν στη σύνταξη έως τις 31/12/16 και ασκούν παράλληλα κάποια αγροτική δραστηριότητα.
-         Τρίτον, με διευκρινιστική εγκύκλιο η οποία θα εκδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, θα παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς και για όσους βγουν στη σύνταξη έως το 2021 και παράλληλα συνεχίσουν ή ξεκινήσουν κάποια αγροτική δραστηριότητα.Πηγή.Alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου