Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Εκδρομή του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου στην Καλαμωτή




Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή στην Καλαμωτή, στις  5 - 6 -7 -  Ιανουαρίου 2017. Η Κοινότητα Καλαμωτής παρεχώρησε την αίθουσα της Μορφωτικής Ένωσης για την παραμονή της ομάδας.

Την ομάδα του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου, την αποτελούν οι τρείς ενωμοτίες - Βατραχιών - Καρχαριών - και Γλάρων και τους συνοδεύουν ενήλικα στελέχη, ο Αρχηγός της ομάδας Τζάλλας Κωνσταντίνος, οι υπαρχηγοί Ελευθερία Μπινίκου, Νίκος Μαθιούδης, Μαρκέλλα Βουγαζιανού και ο ΄Εφορος Γιώργος Καλλιμασιάς, που όλοι μαζί έζησαν στο 3ήμερο της παραμονής τους στην Καλαμωτή, στιγμές μοναδικές γεμάτες παιχνίδι, τραγούδι και εξερεύνηση.

Την πρώτη ημέρα είχαν μια πρώτη γνωριμία με το χωριό και το βράδυ έψαλαν τα κάλαντα στην πλατεία του χωριού, παρουσία του Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη και του Προέδρου της Κοινότητας κ. Νικολάου Γαλάτουλα. 

Την δεύτερη ημέρα,  στην εορτή των Θεοφανείων εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Η συμμετοχή τους στον Αγιασμό των Υδάτων ζέστανε την γιορτινή ατμόσφαιρα με την παρουσία τους. Μετά την Θεία Λειτουργία επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο και είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιερά αντικείμενα που προβάλλουν την εκκλησιαστική τέχνη του Ιερού Ναού καθώς και τις παραδοσιακές ενδυμασίες του χωριού.

Την τρίτη ημέρα το πρωί έκαναν πορεία προς το μοναστήρι της Παναγίας της Αγρελωπούσενας.
Το μοναστήρι χτίστηκε κατά τον 13ο ή 14ο αιώνα. Γλυπτά διακοσμούν τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, τα οποία είναι, το μαρμάρινο πλαίσιο της πόρτας εισόδου και οι δύο ανάγλυφες πλάκες στο δυτικό τείχο. Το εσωτερικό κοσμούν τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτο επιχρυσωμένο τέμπλο, σπουδαίο δείγμα της λαίκής τέχνης του 19ου αιώνα.
Οι άσκημες καιρικές συνθήκες ματαίωσαν την πορεία προς το φράγμα Κατράρη και στα Πατρικά.
Η επιστροφή για τη Χίο έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού ευχαρίστησαν τους φορείς του χωριού για την άριστη φιλοξενία τους, προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα.

                                                  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου