Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Τίμησε τη μνήμη του ήρωα Στυλιανού Παναγυφτόπουλου, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ΧίουΉταν παραμονή των Tαξιαρχών, της εορτής της αεροπορίας, όταν το αεροσκάφος της Πολεμικής Aεροπορίας με κυβερνήτη τον Στυλιανό Παναγυφτόπουλο κατέπεσε στην περιοχή της Φάρκαινας, απέναντι από τη βίλα Λιβανού, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο κυβερνήτης του! 
Όλοι τότε είχαν μιλήσει για την θυσία του Υποσμηναγού, αφού ο Παναγυφτόπουλος θα μπορούσε να είχε σωθεί -όπως έγινε γνωστό από τα διάφορα πορίσματα- αν έκανε έγκαιρα χρήση του μηχανισμού εκτόξευσης από το αεροσκάφος. 

Στις 7 Νοεμβρίου 1994, στην διάρκεια ασκήσεως πάνω από το αεροδρόμιο της Χίου, το αεροσκάφος Mirage F-1CG, παρουσίασε βλάβη! Χωρίς να κάνει χρήση του αυτόματου συστήματος εκτόξευσης πιλότου, κάτι που θα έσωζε την ζωή του αλλά το αεροσκάφος θα οδηγούνταν ακυβέρνητο στα σπίτια της πόλης, προτίμησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Έτσι πιλοτάροντάς το μέχρι τον παραλιακό δρόμο, το Mirage προσέκρουσε λίγα μέτρα πριν την θάλασσα, με μοναδικό θύμα τον ίδιο τον πιλότο!πηγή Politischios gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου