Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στα Μαστιχοχώρια

Στην περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν εθελοντικές ομάδες παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εστίες έχουν σβήσει ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα καταβρέχουν ακόμα και τα σημεία όπου δεν υπάρχει πρόβλημα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων τις βραδινές κυρίες ώρες. 



Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.
Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.
«Δυστυχώς το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πρωί της Τρίτης θα δούμε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Τούμπος. Πηγή.politis chios.gr

                             ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου