Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η εκδρομή του Κοινωνικού και Ψυχαγωγικού Συλλόγου Καλαμωτής, στη βόρεια Χίο



Μία ακόμα επιτυχημένη εκδρομή διοργάνωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου - η Αγία Κυριακή - Αντώνης Κοσσένας στη βορειοδυτική Χίο το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016.

Η αναχώρηση από την Καλαμωτή έγινε το πρωί του Σαββάτου με πούλμαν, πρώτος σταθμός η Βολισσός, όπου τους περίμενε ο ιδιοκτήτης του - πολυχώρου - Νίκος Γεωργούλης ο οποίος έκανε χρέη  ξεναγού,  ώστε να γνωρίσουν τον μακροβιότερο σε ηλικία οικισμό της Χίου και τη ζωή του βόρειου τμήματος του νησιού.

Με διαδοχικές ξεναγήσεις στα σπήλαια, τους βυζαντινούς ναούς και τους εκθεσιακούς χώρους εξηγούσε στους Καλαμωτούσους γιατί η ζωή στη βόρεια Χίο κρέμεται από μια κλωστή και ταυτόχρονα η ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων εντός του - πολυχώρου - αποδεικνύει ότι είναι εφικτός ο στόχος διατήρησης της για πολλές ακόμα χιλιετίες φθάνει να το θέλουμε.

Στη συνέχεια οι Καλαμωτούσοι απόλαυσαν το γεύμα τους στο παραδοσιακό καφενείο, κάτω απ΄τα πλατάνια, δίπλα από τα τρεχούμενα νερά.

Όλοι τους έμειναν γοητευμένοι για την ομορφιά του τοπίου. Η δημιουργία στο Άγιο Γάλας αυτής της όασης που ακούει στο όνομα - Πολυχώρος - εκμεταλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εμπνευστές και δημιουργοί του, που είναι ο Νίκος Γεωργούλης και ο Δημήτρης Γαλάτουλας. 

Η επιστροφή στην Καλαμωτή τους βρήκε όλους να συμφωνούν ότι ήταν μια από τις ωραιότερες εκδρομικές εμπειρίες τους στη Χίο. 

                  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου