Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Έγιναν τα εγκαίνια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καλαμωτής,





Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο αποτελεί θυγατρικό θεσμό του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής και σκοπός της ίδρυσής του είναι το ΠΑΝΩΣΗΚΩΜΑ, σύμφωνα με τον Ηλία Φιλιππίδη.
Βασική αρχή του Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι η αντιστοιχία σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή μεταξύ των ανθρώπων, τους πολιτισμού τους, της κοινωνίας, του κράτους και της οικονομίας τους. Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο  αναζητεί το νέο ανθρωπολογικό πρότυπο του σύγχρονου Έλληνα, ο οποίος θα συνδυάζει την ταυτότητα του Ελληνικού Πολιτισμού με την αναβίωση της παραδόσεως του Ελληνικού Κοινοτισμού.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο τ. Υπουργός και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ο τ. Βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ξενάκης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Νότιας Χίου Ανδρέας Βεργίτσης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ, Υπολοχαγός κ. Κλιαμενάκης,ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αρμολίων Ανθ/γος κ.Αναστάσιος Δεμέναγας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, Καλαμωτής, Αρμολίων, Πατρικών, Ελάτας και Μεστών, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Καλαμωτής, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής, η επίτιμος Πρόεδρος του Π.Ο.Κ κα. Ρούλα Βαρλά, τ. Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμολίων κα. Αργυρώ Βαρλά και οι Πρόεδροι των Συλλόγων του χωριού, και πλήθος κόσμου.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι κύριοι, Νότης Μηταράκης, Ανδρέας Βεργίτσης, και ο Ιωάννης Ξενάκης οι οποίοι στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό. Χαιρετισμό έστειλε και ο Υποναύαρχος ε.α. κ. Σταύρος Μιχαηλίδη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Π.Ο.Κ. Μιχαήλ Κανάριο, στην συνέχεια έγινε προβολή ντοκιμαντέρ "'Ενα σύντομο Ταξίδι, η Ιστορία της Καλαμωτής για τον Πολιτισμό και τα γράμματα" που επιμελήθηκε ο Μιχαήλ Κανάριος.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΛΑ.Π.ΚΑ. Σταμάτη Βαρλά και η Κεντρική ομιλία από τον καθηγητή κ. Ηλία Φιλιππίδη.
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου