Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων, Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου






Το Σωματείο Εργαζομένων της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου καταδικάζει την άδικη στάση του επίσημου θεσμοθετημένου κράτους που τίθεται ευθέως ενάντια στην Αναγκαστικότητα της Ε.Μ.Χ και δίνει ένα καίριο πλήγμα στο μέλλον και στην τύχη των μαστιχοπαραγωγών και των οικογενειών τους.
Σε μια χρονική συγκυρία που η οικονομική κρίση έχει λυγίσει τις ελληνικές οικογένειες, η Ε.Μ.Χ δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση μέσω της συντονισμένης προσπάθειας κατάργησης του Αναγκαστικού Νόμου 1390/1938. Η Ε.Μ.Χ που ως τώρα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ικανή να διασφαλίσει τα συμφέροντα των παραγωγών της, βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο.
Η Αναγκαστικότητα του Συνεταιρισμού μας πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία γιατί μόνο αυτή εξασφαλίζει ένα ομαλό μέλλον για τους μαστιχοπαραγωγούς, για το προϊόν μας και για την συνολική οικονομία του νησιού μας.
Δεν δεχόμαστε να σφετερίζονται άλλοι το δικαίωμα των μαστιχοπαραγωγών να διαχειρίζονται τη μαστίχα όπως έχει κριθεί ωφέλιμο από ιδρύσεως του Συνεταιρισμού.
Αντιδρούμε και συμμετέχουμε ενεργά στην αυριανή κινητοποίηση γιατί στ’ αλήθεια πιστεύουμε ότι η Αναγκαστικότητα ήταν και είναι η μια και μοναδική επιλογή μας.


Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Ε.Μ.Χ,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,


Μαρία Αργυράκη            Έλλη Ρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου