Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Α.Ε.Καλαμωτής, που έγινε στο Ισιδωρίδειο γήπεδο, στη μνήμη του Τάσου ΜπουλμέτηΤην μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα στο Ισιδωρίδειο Γήπεδο στην Καλαμωτή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Αθλητικής Ένωσης Καλαμωτής, για να τιμήσουν την μνήμη του Τάσου Μπουλμέντη που διετέλεσε τόσο ως παίκτης όσο και ως παράγοντας στην ομάδα. 
Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε φορέα ή φιλανθρωπικό ίδρυμα, που θα επιλεγεί.
Η ομιλία του Μιλτιάδη Σαραντινίδη σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στον κόσμο που ήταν στις κερκίδες.
Είναι πράγματι ευχάριστες κι ωφέλιμες οι στιγμές της αναφοράς , της τιμής και της βράβευσης ενός ανθρώπου…
Αλλά είναι και συναισθηματικά φορτισμένες, γεμάτες συγκίνηση κι ευθύνη ειδικά όταν πρόκειται για τον αείμνηστο Αναστάσιο Μπουλμέτη του Ευαγγέλου.
Με σωφροσύνη και δέος, με μια αναδρομή αναφορά στο παρελθόν θα προσπαθήσω να αποδείξω αφενός το ανάστημα του ανδρός και αφετέρου τους λόγους για τούς οποίους η ΑΕ καλαμωτής απεφάσισε, επέλεξε και πραγματοποιεί σήμερα αυτήν την τιμή…
Ο Τάσος Μπουλμέτης γεννήθηκε στη Ήρα του Άργους τον Ιούλιο του 1956. Εκεί μεγαλώνει μαζί με τον κατά 3 χρόνια μικρότερο αδερφό του, Αργύρη. Παιδιά μιάς αγροτικής οικογένειας, με την αγάπη και τις αρχές των γονιών του και του μεγάλου σχολείου της φύσης, μιας φύσης γεμάτη εσπεριδοειδή άνθη, καρπούς κι αρώματα.
Μένει εκεί έως και την Έ τάξη του 6τάξιου τότε Γυμνασίου και έρχεται στην Αθήνα να τελειώσει την ΣΤ τάξη προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για το όνειρο του….
Την εισαγωγή του στη σχολή Ικάρων.
Όμως κάποιες φορές η ζωή στα φέρνει αλλιώς. Εκεί, στην ηλικία των 17 προς 18 χάνει ξαφνικά την μητέρα του από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αισθάνεται έτσι την ανάγκη μιας σύντομης εισόδου στην βιοπάλη κι αμέσως μετά τη στρατιωτική θητεία του σε ηλικία μόλις 20 ετών ύστερα από ταχύρυθμη εκπαίδευση, γίνεται υπάλληλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Το 1982 έρχεται προϊστάμενος στο γραφείο των ΕΛΤΑ στην Καλαμωτή, ένας 26 χρονος νέος, που η ζωή τον ωρίμασε πρόωρα, οπλίζοντας τον ταυτόχρονα, με γόνιμες αρετές και πίστη στις ανθρώπινες αξίες.
Ο χαρακτήρας του, οι απόψεις του, η κουλτούρα του, το είναι του, ένα γόνιμο έδαφος …και ο σπορέας …καλός.
Δίπλα του, μέσα στον ίδιο χώρο του γραφείου του, ο αείμνηστος Σιδερής Φράγκούλης, η καρδιά και η ψυχή της ΟΜΑΔΑΣ άρπαξε την ευκαιρία και του φόρεσε την ασπρογάλανη φανέλα της ομάδας αλλά απέκτησε, έναν παίκτη κι έναν αξιόλογο παράγοντα, ακούραστο βοηθό και συμπαραστάτη στον αδιάκοπο αγώνα και στις ατελείωτες προσπάθειες που απαιτούνται καθημερινά για την παραμονή, τη συνέχεια και την ύπαρξη ενός ποδοσφαιρικού σωματείου. Και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να τον κάνει γαμπρό του.
Το 1986 λοιπόν γίνεται γαμπρός Καλαμωτούσης κι αποκτά δυο παιδία την Αγγελική και τον Άγγελο.
Για κάποια χρόνια μετατίθεται και ζει στην Αθήνα από όπου επιστρέφει οριστικά το 1990.
Η Αθλητικά Ένωση Καλαμωτής όμως, δεν έπαψε ποτέ να είναι φροντίδα και μέλημα του.
Τώρα πια η Καλαμωτή δεν είναι απλά ο τόπος εργασίας του. Είναι η γεννέτηρα των παιδιών του. Είναι ο τόπος της μόνιμης κατοικίας του. Είναι οι άνθρωποι  της καθημερινότητας του, με πλούσιες πολιτιστικές αναζητήσεις, ιδέες, προβληματισμούς κι ανησυχίες. Είναι ο τόπος που ταιριάζει με τις δικές του ευαισθησίες και τις πτυχές του χαρακτήρα του.
Ανοίγει την καρδιά του, μια ζέστη καρδιά, που μοιράζει αγάπη, στήριξη, χαμόγελα.
Δίνει και παίρνει. Εισπράττει την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Αποκτά φίλους και βιώνει φιλικά συναισθήματα που είχε ανάγκη η ψυχή του.
Το 1994 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πρώτο εθελοντικά συνενωμένο Δήμο της χώρας, στον δήμο Μαστιχοχωρίων, με έδρα την Καλαμωτή.
Η αγάπη του όμως για την ομάδα, είναι βαθειά ριζωμένη μέσα του, αταλάντευτη, κατέχει ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά και τη έγνοια του όσο κι αν προστέθηκαν νέες έγνοιες.
Αγαπητοί μου, φτιάξαμε ένα απλό, λυτό, ανθρώπινο ερώτημα που… έτσι το σεργιανήσαμε αυτές τις μέρες, στα αυτιά κάποιων ανθρώπων.
Τι ήταν για σένα ο Τάσος Μπουλμέτης;
«Ο άνθρωπος με το χάρισμα ακούω»
Μια ζεστή καρδιά…
Δίπλα σε κάθε πρόεδρο της ομάδας, διορατικός πολύ, κάποιες φορές προέβλεπε θέματα και προβλήματα πριν εμφανιστούν.
Ήταν δυναμικός …αποφασιστικός
Αγάπησε την ΟΜΑΔΑ αλλά εμβολίαζε κι άλλους και μετέδιδε αυτή την αγάπη.
Ήταν πρωτοπόρος….
Ήταν πόλος έλξης συντροφιάς, προβληματισμού και συζήτησης.
Υπερασπιστής και βοηθός στην επίλυση προβλημάτων είτε ατομικών είτε κοινών.
Ανοιχτό μυαλό αλλά με αρχές απαραβίαστες…
Εξέφραζε ευθαρσώς την άποψη του, για αυτό κάποιες φορές βρέθηκε απέναντι από φίλους και συνεργάτες, βιώνοντας στιγμές μοναχικότητας κάτι που τον στεναχωρούσε.
Καθώς το ερώτημα συνεχίζει το ταξίδι οι απαντήσεις σε ξαφνιάζουν ευχάριστα.
Αδελφός!!! Πραγματικά, αδελφό δεν είχα, κι αδελφό απέκτησα.


Ήταν η ομάδα ..ένα τεράστιο άγχος για την ομάδα, μην τα παρατήσει ο πρόεδρος, ο κάθε πρόεδρος. Εμψυχωτής άριστος.
Πολλά ήταν, πάρα πολλά, τι να αναφέρω απ΄όλα, ήταν όλα και τα μετέδιδε.
Δάσκαλος ήταν…
Ήξερε από ποδόσφαιρο, ένα δυνατό αριστερό.
Το άγρυπνο μάτι και η βοήθεια στις ορφάνιες της ομάδας.
Η παρέα, το ούζο, η διασκέδαση, η θάλασσα, το ψάρεμα.
Δημοτικός σύμβουλος με κοινωνικές ανησυχίες… ……………………………………………………………..
Και ξαφνικά το 2001…. μια Καθαρή Δευτέρα…. για να είναι ξεχωριστή μέρα ….όπως ξεχωριστός ήταν και εκείνος ….άλλαξε γειτονιά……..
Κεραυνός ο ξαφνικός θάνατος του. Ένα απρόσμενο, άκαιρο, επώδυνο, ταξίδι από τον κόσμο το δικό μας, απ’τη δικιά μας παρέα, στον κόσμο και στην παρέα των Αγγέλων.
Κανείς δεν ήταν έτοιμος να σηκώσει τον  πόνο, ούτε του ξαφνικού θανάτου ούτε της απερίγραπτης έλλειψης.
Ήμασταν όμως όλοι έτοιμοι να συνεχίσουμε όσα μας έμαθε, όσα μας δίδαξε… πιο συναισθηματικοί, πιο λογικοί, πιο άνθρωποι.
Πιο πεισμωμένοι, στη αγάπη για την ομάδα, στο ενδιαφέρον και την αγάπη για τον όμορφο τόπο μας.
Για όλα αυτά Αξέχαστε Τάσο Μπουλμέτη  σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιά μας…..  καρδιές,  που σε κρατούν μέσα τους και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο τ. Βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής Νικόλαος Γαλάτουλας, οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Α.Ε.Καλαμωτής Γεώργιος Μαυροθέρης, Μιχάλης Κανάριος του Νικολάου, Νίκος Δημητράκης, Μιχάλης Κανάριος του Γεωργίου και πλήθος κόσμου. 

Στη συνέχεια έγινε αγώνας του παιδικού τμήματος της Α.Ε. Καλαμωτής με την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή Θυμιανών. Δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στα παιδιά του Τάσου από τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων συνεχάρει τον Πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Γαλάτουλα και το Δ.Σ. της ομάδας για την επιτυχημένη εκδήλωση.
Τέλος έγινε αγώνας παλαιμάχων με την Α.Ε.Καλαμωτής και δόθηκαν αναμνηστικά στους παίκτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου