Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Σπιτάκια από...........ανεπίτες, στο - BAZAΑR - του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής




                   ΜΟΝΑ∆ΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ  Δ. ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ∆Η
                                έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα -ΠΟΛΙΤΗΣ -

Όταν η έμπνευση και η δημιουργικότητα περισσεύουν, τότε ακόμη και τα ξυλαράκια που βγαίνουν τους κορμούς των ελιών, οι λεγόμενοι αναπίτες ή ανεπίτες, όπως λέγονται στα χωριά, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για κατασκευές που θα ζήλευε ακόμη και η... lego!

Ο 33χρονος, Ηλίας Σαραντινούδης, εντυπωσίασε με τις κατασκευές του στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής. Από ξυλαράκια που φυτρώνουν δίπλα στους κορμούς της ελιάς, φτιάχνει σπιτάκια, φάρμες, ανεμόμυλους και ό,τι άλλο μπορεί να αποτελέσει την έμπνευση εκείνης της στιγμής για την κατασκευή του.



«Εργάζομαι στο σούπερ μάρκετ της Καλαμωτής, το οποίο είναι οικογενειακή επιχείρηση. Η κατασκευή με τους ανεπίτες προέκυψε για χάρη του συλλόγου. Κόβεις τα κλαδάκια, μετά τα κόβεις σε μικρά κομμάτια κι αρχίζεις να .........χτίζεις, λέει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας με δυο λόγια τον τρόπο κατασκευής των... δημιουργημάτων του.

Η κάθε κατασκευή μπορεί να χρειαστεί 5-6 ώρες δουλειά, φτάνει να γνωρίζει τι ακριβώς θα φτιάξει, να έχει το σχέδιο και το υπόλοιπο προχωρά μέχρι την τελική του μορφή.
Για το παζάρι στο οποίο πουλήθηκαν οι κα-τασκευές προς όφελος του συλλόγου του χωριού, ο Ηλίας είχε φτιάξει σπιτάκια, μύλους ανεμόμυλους, φάρμες το καθένα ξεχωριστό και διαφορετικό από το άλλο.

«Σχέδια υπάρχουν πολλά. Για βάση χρησιμοποιώ ή κομμάτι ξύλο ή φέτα από κορμό ελιάς και πάνω εκεί αρχίζω την κατασκευή» εξηγεί ο Ηλίας ο οποίος όμως ξεκαθαρίζει πως αυτή η ενασχόληση είναι καθαρά για να περνά τον ελεύθερο χρόνο του και για να διαθέτει τις δημιουργίες του σε συλλόγους.



-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου