Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Έφυγε ένας άξιος Ιερέας, ο Απόστολος Λάρδας



                                                           ΦΩΤΟ.Alithia.gr

Έφυγε σε ηλικία 81 ετών ο πατ. Απόστολος Λάρδας, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την ώρα του εσπερινού στην εκκλησία του χωριού του. 
Η εξόδιος Ακολουθία  ψάλθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στο Βουνό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκο.
Ο ενταφιασμός του έγινε στο Νεκροταφείο του χωριού.Τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία όλοι οι χωριανοί του, πλήθος κόσμου από την πόλη της Χίου και από ολα τα Μαστιχοχώρια.
Ο πατ. Απόστολος, ως άνθρωπος ως οικογενειάρχης, ως ιερέας, αλλά και πνευματικός πατέρας πολλών ανθρώπων, υπήρξε υπόδειγμα κληρικού.
Προσωπικά τον γνώρισα στα μαθητικά μου χρόνια, όταν πέρασε μια χρονιά από το Γυμνάσιο Καλαμωτής.Τον διέκρινε η αγάπη του στον Θεό και στους ανθρώπους, η καλοσύνη ,η απλότητα, με ευγένεια ψυχής χωρίς υποκρισία, με εντιμότητα και κυρίως  βαθιά ταπείνωση.
Το άκουσμα του θανάτου του στην Καλαμωτή, βύθισε σε θλίψη όλους του κατοίκους του χωριού, γιατί ο πατ. Απόστολος στα τελευταία 30 χρόνια δεν έλλειψε από κανένα Θείο μυστήριο που γινόταν στην Καλαμωτή.
Στην Πρεσβυτέρα, στα τέκνα, στα εγγόνια , στα δισέγγονα, στα αδέλφια και στους συγγενείς, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

  Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου