Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Επικίνδυνα υποχώρησε ο δρόμος, Πατρικών Χίου





Υποχωρεί σταδιακά ο δρόμος στο 2ο χιλ. της Επαρχιακής οδού Πατρικών Χίου. Έκκληση κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής για οριστική λύση του προβλήματος.

Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισαν τα masticnews.com, στο εν λόγω σημείο ο δρόμος υποχωρεί έντονα  από την κάτω μεριά του. Ο δρόμος έχει καταστραφεί ήδη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ κομμάτια της ασφάλτου έχουν γίνει ένα με τα χώματα που πέφτουν.

Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αναρωτιούνται τι έργο πρόκειται να γίνει επί του δρόμου και αν θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού. Κι αυτό γιατί ο χειμώνας δεν είναι πολύ μακριά και η βροχoπτώσεις που πέφτουν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες είναι καιρικά φαινόμενα τα οποία είναι έντονα. Η κατάσταση, συνεπώς, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη με τις κατολισθήσεις να είναι περισσότερες και μεγαλύτερες. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, μας τονίζουν, ότι ο δρόμος θα κοπεί στα δυο και το χωριό θα αποκλειστεί. Το μόνο που έχει γίνει αυτή τη στιγμή είναι  ότι έχουν  τοποθετηθεί  κώνοι στο οδόστρωμα.

Η διάβαση δυο αυτοκινήτων ταυτόχρονα είναι σχεδόν αδύνατη ενώ το πρόβλημα εντείνεται ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Ένα άκρως επικίνδυνο σημείο και ειδικά αυτή την περίοδο που δεν είναι λίγοι αυτοί που θα μεταβούν ή έχουν ήδη μεταβεί στα χωριά τους για τις διακοπές του καλοκαιριού, με αρκετούς από αυτούς να μην είναι ενήμεροι για την ιδιαιτερότητα του δρόμου και να οδηγούν στα τυφλά.
Πιστεύουμε στην άμεση επέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για την λύση του προβλήματος πρίν θρηνήσουμε ζωές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου