Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Φεστιβάλ Μαστίχας - Γιορτή Μαστίχας 2015 στην Ελάτα.
Συνεχίζονται  οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Μαστίχας.
Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 και ώρα 8.30.μ.μ.στην πλατεία της Ελάτας, θα γίνει η Γιορτή της Μαστίχας με διοργανωτές τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Ελάτας - Γ.Βερίτης -,Μορφωτικό Σύλλογο Πυργίου - Γ.Θεοτοκάς - Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος φίλων Λιθίου - Ο Αληθής Λιμήν - Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρμολίων - Το Κάστρο - Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ολύμπων, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών.
Όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα προσφέρουν εκλεκτά εδέσματα, στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Στην Ελάτα το ΑΡΤΙΟΝ με φιλανθρωπικό bazaar
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Εκπολιτιστικού Ομίλου Ελάτας «Γ. Βερίτης», Γιάννη Γδύση και του Προέδρου της Κοινότητας Κων/νου Γιακουμή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του «ευ ζην» ΑΡΤΙΟΝ συμμετέχει στη Γιορτή Μαστίχας (ενταγμένη στο Φεστιβάλ Μαστίχας) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 στην Ελάτα.
Καλλιτέχνες και δημιουργοί του Συλλόγου θα διοργανώσουν φιλανθρωπικό bazaar με έργα τους (όπως κοσμήματα και κατασκευές) που έχουν ως κεντρικό θέμα τη μαστίχα. Παράλληλα θα εκτεθούν βιβλία των μελών τους με το ίδιο θέμα. Τα κέρδη από το bazaar θα διατεθούν στο Σύλλογο της Κοινότητας για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης.
Συγχρόνως, στον ίδιο χώρο, το πλανόδιο εργαστηριάκι ζαχαροπλαστικής «ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ» της Βάσως Κριτάκη και των φίλων της θα σταθμεύσει κι αυτό στην Ελάτα, όπου οι μικροί φίλοι και επισκέπτες του χωριού θα δημιουργήσουν και θα γευτούν στη συνέχεια «τρίγωνα μαστίχας».π.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου